Acasă Locale Nationale Klaus Iohannis, la ședința Plenului CSM: Instituțiile nu aparțin conducătorilor

Klaus Iohannis, la ședința Plenului CSM: Instituțiile nu aparțin conducătorilor

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, marți, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde participă la ședința Plenului, în care va fi prezentat Raportul de activitate al instituției pe 2014 și va fi aleasă noua conducere a CSM. Iohannis a declarat că instituțiile nu trebuie identificate cu imaginea liderului de la un moment dat, acestea neaparținând conducătorilor.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), de președintele și vicepreședintele Consiliului, Adrian Bordea și Gheorghe Muscalu.

La ședința CSM, care va fi prezidată de Klaus Iohannis, sunt prezenți membrii Consiliului, procurorul general al României, Tiberiu Nițu, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

Declarațiile lui Klaus Iohannis:

  • Este obligația mea constituțională să asigur justiției cadrul normativ de funcționare, să apăr independența sistemului judiciar.
  • Un magistrat este atât de independent cât alege el să fie. Este responsabilitatea mea să mă asigur că justiția va beneficia de liderii potriviți.
  • Instituțiile nu trebuie personalizate, identificate cu imaginea liderului de la un moment dat. Instituțiile nu aparțin conducătorilor. Doar așa ne putem feri de derapaje și manipulări.
  • Justiția este una dintre cele trei puteri ale statului, nu o supraputere.
  • Nu vă lăsați intimidați, nu vă lăsați pradă influențelor politice sau amenințărilor. Magistrații onești vor avea în mine un partener loial în depășirea oricăror piedici.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii își aleg, marți, noua conducere, întrucât mandatul președintelui Adrian Bordea și cel al vicepreședintelui Gheorghe Muscalu expiră.

Judecătorii Alexandru Șerban și Marius Tudose Badea candidează pentru funcția de președinte al CSM, în timp ce procurorul Bogdan Gabor s-a înscris pentru funcția de vicepreședinte.

Tot în cadrul ședinței de plen de marți va fi prezentat Raportul de activitate al CSM pentru 2014.

Conform legii, președintele și vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii sunt aleși de plen, în prezența a cel puțin 15 membri ai consiliului, cu votul majorității membrilor acestuia.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente