Acasă Locale Nationale Klaus Iohannis, la ședința Plenului CSM: Instituțiile nu aparțin conducătorilor

Klaus Iohannis, la ședința Plenului CSM: Instituțiile nu aparțin conducătorilor

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, marți, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde participă la ședința Plenului, în care va fi prezentat Raportul de activitate al instituției pe 2014 și va fi aleasă noua conducere a CSM. Iohannis a declarat că instituțiile nu trebuie identificate cu imaginea liderului de la un moment dat, acestea neaparținând conducătorilor.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), de președintele și vicepreședintele Consiliului, Adrian Bordea și Gheorghe Muscalu.

La ședința CSM, care va fi prezidată de Klaus Iohannis, sunt prezenți membrii Consiliului, procurorul general al României, Tiberiu Nițu, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

Declarațiile lui Klaus Iohannis:

  • Este obligația mea constituțională să asigur justiției cadrul normativ de funcționare, să apăr independența sistemului judiciar.
  • Un magistrat este atât de independent cât alege el să fie. Este responsabilitatea mea să mă asigur că justiția va beneficia de liderii potriviți.
  • Instituțiile nu trebuie personalizate, identificate cu imaginea liderului de la un moment dat. Instituțiile nu aparțin conducătorilor. Doar așa ne putem feri de derapaje și manipulări.
  • Justiția este una dintre cele trei puteri ale statului, nu o supraputere.
  • Nu vă lăsați intimidați, nu vă lăsați pradă influențelor politice sau amenințărilor. Magistrații onești vor avea în mine un partener loial în depășirea oricăror piedici.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii își aleg, marți, noua conducere, întrucât mandatul președintelui Adrian Bordea și cel al vicepreședintelui Gheorghe Muscalu expiră.

Judecătorii Alexandru Șerban și Marius Tudose Badea candidează pentru funcția de președinte al CSM, în timp ce procurorul Bogdan Gabor s-a înscris pentru funcția de vicepreședinte.

Tot în cadrul ședinței de plen de marți va fi prezentat Raportul de activitate al CSM pentru 2014.

Conform legii, președintele și vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii sunt aleși de plen, în prezența a cel puțin 15 membri ai consiliului, cu votul majorității membrilor acestuia.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente