Acasă Locale Internationale Siria se plânge la ONU de vizite "ilegale" ale lui Bernard Kouchner...

Siria se plânge la ONU de vizite „ilegale” ale lui Bernard Kouchner și John McCain

Siria s-a plâns la ONU de faptul că mai multe personalități politice, între care fostul ministru francez Bernard Kouchner, ar fi „intrat ilegal” pe teritoriul său și le-a cerut țărilor de origine ale acestora să contribuie la încetarea acestei „încălcări flagrante”.

Într-o scrisoare din data de 24 decembrie, ambasadorul sirian la ONU Bachar Jaafari îl menționează și pe influentul senator american John McCain. Acesta din urmă a trecut în mai 2013 din Turcia în Siria pentru a se întâlni timp de câteva ore cu șefi rebeli sirieni.

Kouchner, fost ministru de Externe, a vizitat în noiembrie zone kurde din nordul Siriei, „fără ca Guvernul sirian să știe”, se arată în scrisoare.

Damascul consideră că guvernele țărilor de origine ale acestor persoane sunt „responsabile” de „încălcarea suveranității sale”.

Scrisoarea, distribuită celor 15 state membre ale Consiliului, solicită ca secretarul general ONU Ban Ki-moon și Consiliul să „exercite presiuni asupra acestor guverne pentru a lua imediat măsurile necesare împotriva cetățenilor lor care au intrat ilegal în teritoriul sirian”.

Ambasadorul sirian mai menționează vizite efectuate în decembrie 2014 de Peter Galbraith, fost ambasador american în Croația, și în septembrie 2013 de Walid al-Tabtaba’i, fost membru al Parlamentului kuwaitian.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente