29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăSanatateLa Școala Generală ”Avram Iancu” se pot vaccina copiii din grupa 5...

La Școala Generală ”Avram Iancu” se pot vaccina copiii din grupa 5 – 11 ani

Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 începe de miercuri, 26 ianuarie 2022. Programări s-au putut face încă din 13 ianuarie anul curent. La nivel național, până la primele ore ale zilei de luni, 24 ianuarie 2022, au fost înregistrate 3.355 de solicitări. În ceea ce privește județul Satu Mare, până la această oră, în singurul centru în care se pot imuniza copiii din grupa 5 – 11 ani, nu a fost făcută nicio programare.

„Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional”, arată CNCAV.

Important de reținut este faptul că vaccinarea copiilor se poate realiza şi fără programare. Părintele se va prezenta împreună cu minorul la centrul de vaccinare dedicat copiilor ori în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

La nivelul județului Satu Mare, în platforma națională de programare este înscrisă o singură locație în care se pot imuniza copiii din grupa 5 – 11 ani și anume Școala Generală nr.14 Avram Iancu, din municipiul Satu Mare. Potrivit platformei sunt disponibile 5606 locuri, iar pe lista de așteptare figurează zero persoane.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente