sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăCosul cu vipereLegea și cu placa lată

Legea și cu placa lată

Poveste întortocheată de la poliție, secția Înmatriculări Auto.

Un sătmărean, mare amator de mașini vechi, și-a cumpărat de la București, o mașină de epocă.

Bucuros nevoie mare, omul s-a și prezentat la Poliție în vederea înmatriculării. A prezentat acolo actele doveditoare, printre care se afla și un atestat eliberat de organizația de specialitate, Retro Mobil din București.

La drept vorbind documentul acestsa era necesar doar la RAR dar vigilentul polițist a apucat să vadă că atestatul cu pricina avea o valabilitate de 60 de zile, termen deja expirat.

Degeaba i-a explicat omul că atestatul acela nu avea nici o legatură cu poliția că doar în cartea mașinii și în talon se vede că este vorba de un vehicul istoric, polițistul a spus nu, și nu a rămas!

Disperat proprietarul a sunat la Retro Mobil, de acolo i s-a explicat că totul e ok dar în zadar.

Omul s-a prezentat atunci la marele șef al Înmatriclărilor unde s-a repetat aceeași șcenă. S-a ajuns și la faza cu telefonul de la București, iar ăia de acolo, foarte amabili, i-au citat exact  paragraful din lege care-i dădea dreptate cetățeanului.

Problema părea rezolvată până când omul a comandat un număr de înmatriculare lung și unul pătrat care era mai scump. Când s-a dus după ele, șoferul a constatat că amândouă erau lungi, așa că a reclamat acest lucru.

I s-a spus să dea o declarație cum că a pierdut un număr și să mai plătească 25 de lei pentru un alt număr pătrat. Și cum bine știm că nu te poți pune cu poliția, omul a făcut și chestia asta.

Peste câteva zile i-a venit întredevăr numărul pătrat mânjit tot, de nu se mai vedea nimic.

Întâmplat și fabricat în Satu Mare!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente