vineri, martie 29, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareLegile României scoase înafara Legii locale. Haos în primăria Carei

Legile României scoase înafara Legii locale. Haos în primăria Carei

chios-langa-redbrown2-carei

Pe domeniul public al municipiului Carei au apărut încă din toamna anului trecut mai multe chioșcuri de lemn în punctele centrale ale orașului.
Pentru spațiul public ocupat de către acestea, nu se percepe nici un fel de taxă sau chirie și nici nu există un acord scris de închiriere. La ședința din 30 ianuarie 2015, primarul Kovacs a afirmat că nu există nici un contract și nici autorizație pentru amplasarea acestora pe raza orașului, totul fiind rezolvat…. în baza unei convorbiri din cursul verii 2014.
“ I-am somat să le ridice,…ne-am trezit cu ele în oraș…tot au fost pe la mine…parcă din Baia Mare sunt ( SC Presa ABC SRL Baia Mare- n.r.) ….nu au autorizație,și eu m-am mirat că au apărut…. “ a declarat la sedinta din ianuarie primarul Kovacs.
Întâlnim mai nou din ce în ce mai multe situații care provoacă mirare nu numai pentru cetățenii contribuabili careieni ci chiar și pentru primar, care se pare că este depășit de situație.
Ocupat cu semnarea viramentelor către firmele la care sunt angajați vajnicii gazetari care se ocupă de denigrarea (fără documente doveditoare ) unui consilier liberal ,Ilie Ciută, președintele PNL Carei, nebugetar, cu plățile la zi către bugetul local și de stat, neșantajabil, primarul Kovacs a scăpat din mână frâiele primăriei. Și ne referim aici la cele legale.
În blocul gestionat de primăria Carei, oameni și șobolani împart deopotrivă grupurile sanitare, oamenii nu au apă potabilă și aduc de la cișmelele din jur dar plătesc chirie și utilități pentru aceste servicii. Clădirea noii primării este departe de a fi terminată ca finisare deși a fost tăiată panglica inaugurală și au mai fost semnate 6 acte adiționale la contractul inițial din 2010, prin care sume uriașe se scurg în direcția dorită fără ca instituțiile abilitate să se intereseze de soarta banilor publici virați de către Guvernul Ponta. Plățile sunt la zi către toate firmele colaboratoare , penalitățile nu au fost aplicate conform contractului iar lucrarea nu este terminată.
Tot la primăria din Republica de la Carei, o personă este angajată și plătită din bani publici ca să presteze servicii pentru instituție dar fără ca vreunul din cei 3 juriști să semneaza contractul încheiat și fără ca șeful biroului de Resurse Umane să aibă habar.
Aceiași primărie aprobă gestionarea ștrandului local unei societăți private pentru suma de 1.000 euro pe an,adică o mie de euro,în condițiile în care aceasta utilizează ca materie primă aducătoare de profit , apa geotermală pe care o folosește absolut gratuit! Lucrări la obiective din patrimoniul local efectuate înainte de aprobarea lor, că doar soția este și administrator și angajat în primărie iar soțul este manger de proiect, tot pe statul de plată al primăriei Carei.
Nu sunt singurele anomalii de la primăria din Republica de la Carei , atent ocolită momentan de către ochiul Legii. Nici nu am abordat soarta terenurilor din Domeniul Statului sau al pășunii comunale sau al Căminului Cultural din Ianculești, refuzat a fi întreținut de către localnici doar pentru a împiedica întruniri culturale în sat, sau situația lacului Ianculești, împrejmuit cu sârmă ghimpată pe terenul înscris în acte ca și pășune și nici despre pădurea comunității de moți din Ianculețti ce aparține de UAT Carei.
A trebuit să crape întreg sistemul de alimentare cu energie electrică al orașului ca să beneficiem și noi de cablaj nou si lucrări de modernizare deși în prețul fiecărui kw plătit se regăsesc și costurile pentru lucrările de investiții. Nimeni nu a tras de mânecă Electrica SA pentru a realiza aceste lucrări înainte de a se trece la modernizarea căilor principale din oraș, din fonduri europene.
Pentru primăria din Republica de la Carei e mai importantă interzicerea busturilor de personalități românești în oraș si crearea unui țarc,pardon, perimetru bazat pe istoria dorită de primar, că doar istoria scrisă a locului dispune și de imagini cu traseul străbătut de suveranul Ferdinand în mai 1919 când a fost oaspetele orașului împreună cu regina Maria. Toate celelalte treburi obștești pălesc pe lângă interzicerea busturilor lui Eminescu,Brătianu,Ferdinand sau Otilia Marchiș.
Așa că nu e de mirare că firmele private își amplasează pe domeniul public careian când și unde vor chioșcurile sau își construiesc terase ample din lemn fără autorizație de la Urbanism sau că firme private beneficiază de lucrări de canalizare plătite de primăria din Republica de la Carei și efectuate de firmele de casă ale acesteia. Ce mai contează LEGEA la o primărie din Republica de la Carei?

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente