luni, iunie 17, 2024
AcasăsusLipsa de președinți de secții de votare în colegiul 2

Lipsa de președinți de secții de votare în colegiul 2

În cadrul alegerilor parlamentare parțiale din Colegiul 2, pentru cele 28 de secții din municipiul, reședință de județ ar fi nevoie de 56 de persoane pentru funcțiile de președinte și locțiitor ai secțiilor de votare. La nivelul comunelor aparținătoare acestui colegiu nu sunt probleme prea mari, însă pentru cele 56 de locuri din municipiul Satu Mare sunt doar 14 persoane înscrise.

Vă reamintim că alegerile parlamentare parțiale pentru Colegiul 2 se vor desfășura în data de 25 mai, în paralel cu scrutinul pentru europarlamentare.

În cadrul ședinței organizate azi, 23 aprilie cu primarii localităților care fac parte din colegiul electoral nr. 2, prefectul Eugeniu Avram a făcut un apel către sătmăreni să se înscrie pentru funcțiile vacante de președinte și locțiitor. În afară de primarii unităților administrativ-teritoriale aparținătoare Colegiului 2, la ședință a participat și președintele Biroului Electoral de Circumscripție (BEC) pentru alegerile parlamentare parțiale, judecătorul Gelu Coman.

Potrivit prefectului, pentru alegerile pentru Camera Deputaților în Colegiul 2 vor fi amenajate 64 de secții de votare, dintre care 28 în municipiul, reședință de județ. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut câteva precizări și cu privire la amplasarea secțiilor de votare. „În vederea reducerii costurilor este indicat să amenajați secțiile de votare petru Parlamentul României și pentru europarlamentare în aceeași clădire, însă în spații diferite. Astfel, cele două secții vor putea fi păzite de același personal. În ceea ce privește funcțiile de președinte și locțiitor ai secțiilor de votare doritorii trebuie să aibă cel puțin studii medii și să nu facă parte din niciun partid politic”, a declarat prefectul.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente