Acasă Cosul cu vipere Cos cu ViPere: Blondina din ''palat'' și boșorogu' avariat

Cos cu ViPere: Blondina din ”palat” și boșorogu’ avariat

Un fenomen tot mai des întâlnit este cel al „negocierii” daunelor provocate de accidentele auto. Firmele de asigurare avansează tot mai insistent ideea că înțelegerea dintre păgubit și păgubitor să se facă în mod direct, fără implicarea societății de asigurare. Argumentul invocat de către acestea este acela că, în cazul în care se folosește asigurarea, atunci deținătorul poliței va plăti în anul care urmează, o asigurare mult mai scumpă, lucru doar parțial adevărat. Ce nu spun însă firmele de asigurare este faptul că polița din anul care urmează va fi mai ridicată cu vreo 100 – 150 de lei, în vreme ce daunele plătite direct de către creduli pot ajunge la 5 – 600 de lei.

Interesul direct al firmei care te-a asigurat este acela de a nu scoate niciun leuț din teșchereaua casieriei proprii, apelând la astfel de trucuri ieftine.

Zilnic se petrec tot felul de accidente, în marea lor majoritate, simple tamponări, a căror rezolvare se face mai mereu pe cale amiabilă.

Tot așa, mai zilele trecute o domnișorucă de pă la palat… cu… fără prea multă experiență, a tamponat mașina unui automobilist cu state vechi, un nenea de ăla, pensionarul care se plimbă prin oraș, dacă tot are timp liber.

…După accident, părțile s-au reconciliat și au pornit voioase spre firma de asigurări, una cu o stridentă cacofonie în titlu dar care se ține carpatină, bine de tot. Aici, comedie mare!

Firma nu a vrut nici în ruptul capului să plătească daunele de la mașina moșneguțului, îndemnând-o pe tânără să plătească din buzunar, că altfel, aceiași farsă!, îi vor ridica polița până în cer! Ce să zicem, asemenea apucături nu credem că ar trebui să caracterizeze o societate de asigurări dar știm în ce junglă de țară trăim, așa că nu ne mai miră nimic.

Bătrânelul, bățos și el, a sărit în ajutorul fetei, spunând că nu va accepta să fie plătit de către aceasta dar vajnicii asiguratori i-au râs în nas și l-au poftit la plimbare. Ar trebui să se facă un top al comportamentul firmelor de asigurare, ca să știm pe care să le evităm din start.

Pe una v-am prezentat-o chiar în rândurile de mai sus, o firmă de asigurări de dupa vremea lui ceașcă… Dar mai sunt încă destule cu asemenea metehne, și vom scrie despre ele, pe îndelete!

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente