Acasă Interviuri ”Mesajul nostru a ajuns la oameni!”Interviu cu Adrian Cozma, candidat PNL Satu...

”Mesajul nostru a ajuns la oameni!”Interviu cu Adrian Cozma, candidat PNL Satu Mare la Camera Deputaților

R:Mai este o săptămână și mergem la vot. Sunteți unul dintre viitorii parlamentari ai județului

Adrian Cozma:Să avem răbdare și să așteptăm ziua de 6 decembrie. Dar sigur că suntem optimiști, iar Moș Niculae o să fie generos în acest an. Am făcut ce trebuia în această perioadă, iar în plan local ne-am restructuratdestul de bine și avem o echipă funcțională. Avem motive să fim optimiști.

R: Cum vedeți mandatul de parlamentar?

Adrian Cozma: Pentru cine urmărește fenomenul politic, un parlamentar poate fi recunoscut ca un bun parlamentar dacă e activ și știe să se și promoveze. Altfel, de multe ori auzim despre parlamentarică n-au făcut nimic. Lumea vrea lucruri palpabile și acestea le găsește la el în comunitate, unde se fac lucruri care îi schimbă viața. Legile au caracter general și de multe ori personajele populiste devin mult mai cunoscute în Parlament decât un parlamentar care lucrează temeinic încomisii și pe modificări de substanță ale legilor. Am de gând să inițiez legi clare și care să aibă un impact important în viața oamenilor. În bine, firește.

R: Astăzi nu mai are nimeni majoritate politică în Parlament. E mai bine sau dimpotrivă, e haos?

Adrian Cozma: În ultima perioadă mai mulți parlamentari au migrat din PSD și din ALDE și nu mai putem spune că există o majoritate clară, dar PSD a condus în continuare Parlamentul. Ciolacu e președinte în Camera Deputaților, iar la Senat PSD încă au majoritate. Marea problemă este că PSD votează legi pe care nu le poți aplica. În continuare au propuneri de măriri ale diverselor cheltuieli care nu se pot implementa. Asta e marea problemă a Guvernului, care s-a confruntat cu legi aprobate prin votul PSD și care sunt imposibil de aplicat.

R: Ce perspective vedeți pentru viitorul legislativ?

Adrian Cozma: Nu cred că PSD mai poate câștiga, cu atât mai mult cucât, în toți acești ani nu au fost realizate proiecte de anvergură. Noi avem nevoie de o relansare economică și de aducerea tuturor serviciilor publice la un nivel de calitate superior. Trebuie să ne dezvoltăm economic, să revitalizăm turismul rural, economia locală, să susținem activ producătorii locali și fermierii care produc în sistem de fermă de familie. Sunt multe de făcut și în extinderile de utilități, canalizare, gaz.Astăzi, la un an de guvernare PNL, lucrurile stau mult diferit. Se lucrează la autostrăzi, spitalele regionale sunt în linie dreaptă, au fostluate măsuri active pentru mediul de afaceri. Problema e pandemia, dar va trece. Vom trece cu bine și ne vom relansa economic și viața va reveni la normal.

R: Cum i-ați convins în această campanie pe alegători?

Adrian Cozma: Eu am un program clar și o echipă care e dedicată interesului public. Avem persoane oneste și avem profesioniști care nuau venit alături de noi pentru a obține ulterior funcții. Vreau să avem oameni competenți pe toate funcțiile cu responsabilitate în serviciile pentru cetățeni. Cine își face treaba e foarte bun acolo unde e. Eu cred în performanță și în lucru bine făcut. Acțiunea mea va fi îndreptată înspre aceste lucruri care pot genera o schimbare de ansamblu în societatea noastră. Nu sunt pentru a pune oameni pe funcții dacă nu se pricep și nu sunt calificați pentru activitatea pe care urmează să o desfășoare acolo.

R: Care sunt prioritățile sau cu ce veniți în fața oamenilor?

Adrian Cozma: În primul rând trebuie finalizate toate proiectele ce țin de infrastructura de bază, drumuri, utilități. Pe urmă cred că trebuie să ne concentrăm pe dezvoltare economică și pe crearea de noi locuri de muncă bine plătite. Multe comune au asfalt nou, dar viața oamenilor tot grea este. Dacă n-ai un loc de muncă bine plătit, nu e bine. Va trebui să aducem investitori și să dezvoltăm economia locală, să dăm operspectivă clară noilor generații altfel vor pleca din județ în alte locuri unde vor simți că pot să-și construiască un viitor.

R. Cum stați în acest moment?

Adrian Cozma: Am început bine și am fost activi. Timpul a fost foartescurt, am ieșit din campania pentru alegerile locale și am intrat în cea pentru Parlament. Cu toate problemele generate de pandemie am reușit să mergem în toate localitățile și mesajul nostru a ajuns la oameni. Acesta e cel mai important lucru în acest moment.

R Cum vedeți viitoarea guvernare?

Adrian Cozma: Una în jurul PNL, fără PSD și fără partidul lui Ponta șiTăriceanu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Ce vreme îi așteaptă pe sătmăreni în perioada următoare

Vremea va rămâne închisă, cu șanse de precipitații, și în weekend și pe parcursul săptămânii viitoare. Temperaturile vor începe și ele să...

Comentarii recente