marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleInternationaleMohamed Morsi a fost plasat în arest la domiciliu. Președinția denunță o...

Mohamed Morsi a fost plasat în arest la domiciliu. Președinția denunță o „lovitură de stat”. Armata l-a demis pe Morsi

morsiPreședintele Egiptului, Mohamed Morsi, a fost plasat în arest la domiciliu, afirmă surse citate de ABC News. Surse citate de Televiziunea publică egipteană afirmă că armata a intervenit pentru securizarea instituțiilor principale imediat după expirarea ultimatumului. Armata egipteană i-a comunicat președintelui Mohamed Morsi la ora 19.00 (20.00, ora României) că nu se mai află în funcție, afirmă surse citate de ziarul Al-Ahram.

Mohamed Morsi a declarat că planul prezentat de armată este o „lovitură de stat care conține toate elementele”.

„Președintele îndeamnă egiptenii să opună rezistență în mod pașnic acestei lovituri de stat militare, așa cum va face și el”, a declarat un consilier al acestuia.

„Armata nu are nicio autoritate pentru a lua astfel de hotărâri”, a continuat oficialul citat.

Armata egipteană i-a comunicat președintelui Mohamed Morsi la ora 19.00 (20.00, ora României) că nu se mai află în funcție, afirmă surse citate de ziarul Al-Ahram.

„Președintele Mohamed Morsi nu mai face parte din procesul decizional”, a confirmat presa oficială egipteană.

Liderul opoziției egiptene, Mohamed ElBaradei, împreună cu clerici religioși musulmani și creștini, vor prezenta, cu aprobarea armatei, „o foaie de parcurs” pentru depășirea crizei politice, anunță agenția MENA.

Mohamed ElBaradei va prezenta planul de tranziție alături de Marele Imam Ahmed Al-Tayeb, liderul comunității sunnite, și de Patriarhul Tawadros, liderul Bisericii Copte a Egiptului.

Forțele opoziției denunță atitudinea autoritaristă a președintelui Mohamed Morsi și starea economiei. Morsi este acuzat că s-a îndepărtat de la obiectivele revoltei soldată cu înlăturarea lui Hosni Mubarak, concentrându-se doar pe atingerea intereselor formațiunii islamiste Frații Musulmani.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente