joi, februarie 22, 2024
AcasăsusNou val de angajări. Ce posturi scot ministerele la concurs?

Nou val de angajări. Ce posturi scot ministerele la concurs?

Vine o veste bună pentru românii care își doresc un loc de muncă la stat: în plină reformă fiscală, ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, anunță un val de angajări. Statul va scoate la concurs mii de posturi.

Problema posturilor din sistemul de sănătate se va rezolva, probabil, în cursul acestei săptămâni, în şedinţa de Guvern, a anunţat luni ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, într-o conferinţă de presă.

În precizările sale, „Încă de anul trecut am făcut aceste demersuri pentru sistemul de sănătate, aprobând, din câte îmi aduc aminte, 4.000 de posturi pentru Ministerul Sănătăţii şi 1.000 de posturi pentru autorităţile publice locale.

 Sunt 5.000 de posturi care sunt solicitate pentru a fi scoase la concurs. Aşteptăm şi memorandumul de la Ministerul Sănătăţii şi domnul prim-ministru va decide în şedinţa de Guvern demersurile care trebuie făcute mai departe şi sigur problema aceasta, probabil, se va rezolva în cursul acestei săptămâni”, a precizat Boloş.

Preşedintele Uniunii Sindicale SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat recent pentru AGERPRES că cele 19 spitale din subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti au nevoie urgentă de deblocarea posturilor „pentru că nu mai are cine lucra în aceste spitale”, în timp ce la nivel naţional ar fi nevoie de 30.000 de posturi.

În precizările sale, „Guvernul a promis că va debloca 14.000 de posturi în 2023, nu s-a întâmplat acest lucru, au fost deblocate doar 4.000 de posturi. (…) Noi suntem în perioada de strângere de semnături pentru greva generală, în Bucureşti. În luna februarie vom face mişcări de protest, până la această grevă generală”, a precizat preşedintele Uniunii Sindicale SANITAS Bucureşti.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente