Acasă Locale Internationale Parlamentul European consideră Rusia o "potențială amenințare" la adresa Uniunii Europene

Parlamentul European consideră Rusia o „potențială amenințare” la adresa Uniunii Europene

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție care consideră Rusia o „potențială amenințare la adresa Uniunii Europene”, recomandând însă menținerea dialogului cu Moscova, scrie The Washington Post.

Parlamentul European a exprimat solidaritate cu poporul ucrainean, condamnând actele de terorism și comportamentul criminal al separatiștilor proruși din sud-estul Ucrainei.

„Parlamentul European condamnă în termeni duri politicile agresive și expansioniste ale Rusiei, care constituie o amenințare la adresa unității și independenței Ucrainei și prezintă o potențială amenințare la adresa Uniunii Europene”, potrivit rezoluției adoptate de Legislativul european.

Susținerea activităților separatiste din Ucraina reprezintă o încălcare flagrantă a reglementărilor internaționale și o provocare gravă la adresa securității europene, stipulează rezoluția.

În același timp, Parlamentul European a dispus menținerea deschisă a canalelor de comunicare cu Rusia.

„Uniunea Europeană trebuie să restabilească, parțial, opțiunile și instrumentele de cooperare cu Rusia în domeniul statului de drept și sistemelor judiciare”, a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini.

- Advertisment -

Cele mai populare

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Cabinetul Cioloș a fost respins de plenul reunit. Iohannis invită partidele la noi consultări

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins de plenul reunit al Parlamentului. Au fost înregistrate...

Lecție de viață. Grija mormântului sergentului Bădiță Dionisie, preluată de preotul Gabriel Chereji

Preotul militar, Cristian Silaghi, aduce în atenția sătmărenilor o poveste deosebită, o lecție de viață cum rar ne mai este dat să...

Comentarii recente