Acasă Locale Internationale Parlamentul European consideră Rusia o "potențială amenințare" la adresa Uniunii Europene

Parlamentul European consideră Rusia o „potențială amenințare” la adresa Uniunii Europene

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție care consideră Rusia o „potențială amenințare la adresa Uniunii Europene”, recomandând însă menținerea dialogului cu Moscova, scrie The Washington Post.

Parlamentul European a exprimat solidaritate cu poporul ucrainean, condamnând actele de terorism și comportamentul criminal al separatiștilor proruși din sud-estul Ucrainei.

„Parlamentul European condamnă în termeni duri politicile agresive și expansioniste ale Rusiei, care constituie o amenințare la adresa unității și independenței Ucrainei și prezintă o potențială amenințare la adresa Uniunii Europene”, potrivit rezoluției adoptate de Legislativul european.

Susținerea activităților separatiste din Ucraina reprezintă o încălcare flagrantă a reglementărilor internaționale și o provocare gravă la adresa securității europene, stipulează rezoluția.

În același timp, Parlamentul European a dispus menținerea deschisă a canalelor de comunicare cu Rusia.

„Uniunea Europeană trebuie să restabilească, parțial, opțiunile și instrumentele de cooperare cu Rusia în domeniul statului de drept și sistemelor judiciare”, a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente