29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăsusPensionarii sunt disperați: 5,2 milioane de pensionari trăiesc cu sub 1.000 lei...

Pensionarii sunt disperați: 5,2 milioane de pensionari trăiesc cu sub 1.000 lei pe lună

Ponta se laudă numai cu minciuni în fața pensionarilor. Nu a făcut nimic pentru pensionari, din contră: a introdus taxe și impozite care le ciopârțește și puținul pe care îl au. Ponta dă cu o mână și ia cu trei mâini, Ponta a introdus 36 de taxe noi și impozite majorate care intră în prețuri și taie toate veniturile românilor. Își face campanie electorală mințind că PDL a redus pensiile. Adevărul este că pensiile au crescut sub PDL. Tot PDL a introdus și pensia minimă garantată de 350 de lei încă de când a venit la guvernare, din 2009.

PDL a introdus pensia minimă garantată încă din anul 2009. Datorită PDL, din 2009  pensionarii care au lucrat la CAP  au o pensie de cel puțin 350 de lei. Un român nu poate trăi numai cu o pensie de 7 sau 13 lei, așa cum se întâmpla anterior. De când e PSD sau USL la guvernare, aceasta nu a crescut cu niciun leu.

PSD minte zilnic că pensiile au scăzut sub guvernarea PDL

În plină criza economică s-a aplicat contribuția de asigurări de sănătate (CASS) pentru pensiile cuprinse între 740 de lei și 1.000 de lei doar pentru partea care depășește pragul de 740 de lei. Adică, la o pensie de 800 de lei, CASS se aplică numai pentru cei 60 de lei care trec peste pragul de 740 de lei. Pentru pensiile de peste 1.000 de lei, CASS se plătea cu mult înainte de guvernarea PDL. Ponta nu a făcut absolut nimic pentru pensionari din lungul șir de minciuni electorale din decembrie 2012. Sub guvernarea PSD-PNL, aceasta măsură nu a fost eliminată, așa cum au promis. Se aplică în continuare. Din contră, PSD a extins baza de aplicare a CASS la alte venituri ale pensionarilor.

În ianuarie 2009 – la startul guvernării PDL – un pensionar primea în mână, în medie, 682 lei. În aprilie 2012 – la venirea la guvernare a USL – un pensionar primea 778 lei. Sub guvernarea PDL, pensia medie lunară a crescut cu 14%. Astăzi, un pensionar primește în medie 845 lei, ceea ce înseamnă că sub guvernarea Ponta, pensiile românilor nu au crescut nici măcar cu 9%.

Taxele lui Ponta taie din veniturile pensionarilor

Taxele la tarabele din piețe pentru pensionarii care vor să mai obțină o sursă de venit sunt cocoșătoare. Este și cazul pensionarilor din Satu Mare și din Negrești Oaș. În plus, orice venit suplimentar obținut de un pensionar din chirii sau din agricultură este impozitat cu CAS, prin măsura introdusă de Ponta anul trecut.

Ponta, stop minciunii! PSD stop minciunii! Nu vă pasă de pensionari, ci doar de hoțiile și infractorii voștri.

Pentru a crește pensiile, România are nevoie de locuri de muncă. Avem aproape de două ori mai mulți pensionari decât salariați în mediul privat. Nu poți crește pensiile prin taxe că omori puterea de cumpărare a pensionarilor. PDL este convins că taxele mai mici și stimularea investițiilor este soluția pentru crearea de noi locuri de muncă, cu salarii decente din care se plătesc taxele la buget, din care am putea crește sănătos pensiile.

Andreea PAUL

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente