Acasă Locale Stiri Satu Mare Percheziții la contrabandiști de țigări din mai multe județe

Percheziții la contrabandiști de țigări din mai multe județe

Procurorii DIICOT din Brașov, Iași și Bacău efectuează azi, 9 decembrie, sute de percheziții domiciliare în vederea destructurării a trei grupuri infracționale organizate, constituite pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013-2014, membrii acestor grupuri infracționale au introdus pe teritoriul României, pe raza județelor Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău țigarete de diferite mărci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova și Ucraina, distribuite ulterior pe piața neagră în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA.

Membrii acestor grupuri au creat veritabile rețele de colectare, preluare, transport și depozitare a țigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere în funcție de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracțional.

Procurorii DIICOT efectuează 263 de percheziții domiciliare pe raza județelor sus-menționate, din probele administrate rezultând că membrii grupurilor infracționale au introdus în țară și au comercializat peste două milioane pachete de țigări de contrabandă.

La sediile serviciilor teritoriale vor fi conduse un număr de 110 persoane, în vederea audierii.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei și Brigăzii Speciale de Intervenții „Vlad Țepeș”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente