Acasă Locale Internationale SUA și NATO au monitorizat numeroase avioane militare trimise de Rusia la...

SUA și NATO au monitorizat numeroase avioane militare trimise de Rusia la Marea Baltică în weekend

Rusia a trimis un număr „semnificativ” de avioane militare în regiunea Mării Baltice sâmbătă și duminică, o acțiune monitorizată îndeaproape de către serviciile de informații ale Statelor Unite și NATO, a declarat un oficial american pentru CNN.

Aproximaiv 12 avioane militare rusești, inclusiv bombardiere și avioane de alimentare cu carburant în zbor, au decolat sâmbătă din enclava rusă Kaliningrad către Marea Baltică. Avioane militare NATO, dar și suedeze și finlandeze au monitorizat zborurile efectuate de către ruși, a declarat oficialul citat de CNN.

Rușii au trimis și duminică aproximativ 12 avioane militare pe aceeași rută.

Oficialul american a notat că au mai fost efectuate asemenea zboruri importante în trecut, dar nu atât de numeroase într-o perioadă de doar două zile.

Statele Unite și NATO continuă să evalueze care a fost mesajul pe care Moscova a intenționat să-l trimită, însă, până la urmă este „un spectacol de forță dat de (președintele rus Vladimir) Putin”, a declarat oficialul american.

„Aceasta a fost o incursiune de amploare”, a declarat colonelul Steven Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Avioanele rusești au rămas în spațiul aerian internațional, dar au pătruns într-o zonă de identificare la un moment dat.

Sâmbătă, înainte de a doua rundă de zboruri, contraamiralul John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului, a catalogat, citat într-un comunicat, zborurile de sâmbătă ca „semnificative”.

Kirby a spus că zborurile de sâmbătă sunt mai numeroase decât cele efectuate anterior, fără să le catalogheze „amenințătoare”. „Survolările nu ajută cu nimic la diminuarea tensiunilor (cu Rusia în criza din Ucraina). Sunt mai numeroase decât ceea ce am văzut anterior, dar nu declanșează alarma la NATO”, a spus Kirby.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente