sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăsusPercheziții la contrabandiștii de țigări din Vama și Negrești Oaș

Percheziții la contrabandiștii de țigări din Vama și Negrești Oaș

Marți, 8 aprilie polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș, au efectuat patru percheziții domiciliare la locuințele a patru contrabandiști de țigări.

La domiciliile celor în cauză au fost descoperite cinci permise de conducere Ilinois (SUA) suspecte a fi falsificate, 18 telefoane mobile și 12 cartele telefonice în diferite rețele, precum și cantitatea de 429 grame de aur care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Încă din luna octombrie 2013, polițiști de frontiera sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș, cu sprijinul de specialitate al SRI Satu Mare și Departamentului de Informații și Protecție Internă, au început monitorizarea mai multor persoane, cetățeni români, care se ocupau de contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană.

În urma monitorizării, bărbații au fost depistați și reținuți de către oamenii legii, în urma unor acțiuni punctuale desfășurate în cursul lunii martie, în timp ce încercau să introducă ilegal în România, prin zonele de responsabilitate a Sectoarelor PF Negrești-Oaș și Sarasău, 37.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Țigările, în valoare de aproximativ 330.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar un autoturism de teren marca Mitsubishi, folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în ziua de 8 aprilie, începând cu ora 06.00, polițiștii de frontieră delegați de procurorul de caz au descins la patru domicilii de pe raza localităților Negrești-Oaș și Vama, aparținând suspecților.

Pe timpul efectuării perchezițiilor, una dintre persoanele vizate s-a ascuns în podul casei, iar în momentul în care aceasta a fost observată de către polițiști, a devenit violentă. Bărbatul a fost reținut de către polițiștii de frontieră, timp în care acesta a opus rezistență, fapt pentru care a fost imobilizat și încătușat.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri și indicii care atestă implicarea celor vizați în activități infracționale, cinci permise de conducere Ilinois (SUA) suspecte a fi falsificate, 18 telefoane mobile și 12 cartele telefonice în diferite rețele, precum și cantitatea de 429 grame de aur.

Totodată, la domiciliul unuia dintre suspecți au fost descoperite banchetele autoturismului Mitsubishi, folosit la transportul țigărilor. De asemenea, au fost puse in executare mandate de aducere, patru persoane fiind duse pentru audieri, iar două dintre ele urmează a fi prezentate astăzi, 9 aprilie instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente