Acasă Locale Peter Eles este noul antrenor al echipei de baschet fete CSM Satu...

Peter Eles este noul antrenor al echipei de baschet fete CSM Satu Mare

Astăzi, 23 august, în cadrul conferinței de presă organizate la Primărie, edilul sătmarului a prezentat oficial venirea sătmăreanului Peter Eles la echipa de baschet feminin  CSM Satu Mare.

La vonferință au mai participat și Valeriu Neagu, președintele Secției de baschet a CSM, Florin Mureșan și noul antrenor al echipei de baschet, Peter Eles.

Dorel Coica a subliniat faptul că 60% din lotul echipei de baschet a CSM Satu Mare va fi alcătuit din sătmărence,  „Sper să facem un lucru bun cu jucătoare mai tinere, mai neexperimentate și cu un buget mai mic”.
Peter Eles a mulțumit conducerii Primăriei și a CSM Satu Mare pentru încrederea pe care aceștia o au față de persoana sa. Totodată, acesta a mulțumit și fostului antrenor, Dan Fleșeriu pentru nivelul ridicat la care a antrenat echipa de baschet și pentru performanțele obținute. „Vom avea o echipă tânără dar în doi, trei ani vom crește și sunt convins că nu trece mult și vom juca pentru primele locuri. Îmi doresc să aducem titlul la Satu Mare dar obiectivul nostru pentru primul an este clasarea în primii opt”.

Peter Eles va avea un salar de 3500 de lei,  fiind printre cei mai ieftini antrenori din țară. „Nu vom mai avea americance de 5.000 de euro și nici altele de 4.000 de euro. Vreau să vă spun că cele care au plecat, au plecat cu totul. Au lăsat garsonierele devastate, luând cu ele tot, atât pernele cât și cearșaful. Poate la ei în America nu se găsesc. Au dus zestrea cu ei”, spune primarul.
De asemenea, edilul a mai făcut referire și la „datoriile istorice” pe care municipalitatea le are de plătit de pe urma vechii conduceri a CSM-ului. Acesta a subliniat că vechea conducere este în litigiu cu mai multe jucătoare, de pe tot globul. „Având în vedere că CSM-ul este a municipalității noi suntem cei care plătim aceste datorii. Dar în prezent aproape că suntem la zero”, spune Coica. Edilul nu a dorit să dezvăluie valoarea acestor datorii spunând însă că este de mai multe miliarde în lei vechi. „După ce plătim și tragem linie vom căuta să tragem la răspundere și persoanele care se fac vinovați de aceste datorii”, a subliniat Coica. În completare Valeriu Neagu a declarat că aceste „datorii istorice” sunt de pe vremea lui Vasile Fogel, perioadă în care contractele au fost prost gândite.

Peter Eles este sătmărean de origine, dar a fost  manager la echipa de baschet a CSU Alba Iulia, acum revenind iar la Satu Mare

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente