29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăLocalePrefectul are în atenție legea ANAF privind bunurile întroduse în țară prin...

Prefectul are în atenție legea ANAF privind bunurile întroduse în țară prin vama Halmeu

Prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram s-a întâlnit marti, 15 aprilie 2014, cu inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, cms. șef dr. Constantin Taloș, șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, comisar șef Vasile Maxim, șefii Sectoarelor Poliției de Frontieră de la Petea și Halmeu, cms. șef Vasile Chișluca, respectiv cms. șef Virgil Crișan, șeful Biroului Vamal Halmeu Kis Mihai, reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu Mare și cei ai Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale. De asemenea, la ședință au participat subprefectul Altfatter Tamas și șeful Serviciului Monitorizare din cadrul Instituției Prefectului Satu Mare, Ramona Antonescu.

Întâlnirea a avut loc pentru a analiza efectele pe care le-a avut introducerea ordinului președintelui ANAF nr. 3477/2013 privind definirea caracterului ocazional al introducerii în România de bunuri aflate în bagajele personale ale călătorilor care vin dintr-o țară terță.

Ca urmare a informărilor făcute de factorii direct implicați a reieșit că persoanele care tranzitează frontiera cu Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu au găsit mai multe lacune legislative prin care reușesc să se sustragă dispozițiilor din ordin.

În urma ședinței s-a stabilit că aceste neclarități vor fi transmise către ANAF pentru analiză, cu propunere de modificare a ordinului menționat.

La inițiativa prefectului Eugeniu Avram s-a decis semnaea unui protocol de colaborare între instituțiile abilitate(Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, R.A.R și Biroul Vamal Halmeu) pentru a efectua controale tematice în acest sens.

1 COMENTARIU

  1. mare trefic se face prin toate vamele. dar la petea de ce nu are in atentie traficul? are ceva de ascuns dl prefect?

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente