Acasă Locale Stiri Satu Mare Prefectul prezent la începerea anului școlar

Prefectul prezent la începerea anului școlar

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a participat luni, 15 septembrie 2014, de la ora 9,00, la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Colegiul Național „Ioan Slavici” din municipiul Satu Mare.

Mesajul reprezentantului Guvernului în teritoriu, cu prilejul deschiderii anului școlar 2014-2015:

“Am deosebita plăcere de a fi astăzi prezent în fața dumneavoastră pentru a oficia deschiderea anului școlar 2014-2015. Faptul că suntem prezenți la acest eveniment demonstrează că acordăm o deosebită atenție educației și înțelegem rolul ei în societate. Începutul acesta de an școlar este un moment de reflecție  pentru ceea ce înseamnă educația, principalul lucru pe care  trebuie să îl avem în vedere când ne gândim la viitor. Marele umanist olandez Erasmus afirma, încă din secolul al XVI-lea că „viitorul unei națiuni este hotărât de modul în care acesta își pregătește tineretul”.

Ca și tineri în formare, voi, elevii de astăzi, trebuie să aveți scopuri bine definite, să țintiți cât mai sus, să credeți în puterea și în tinerețea voastră și să porniți de la premisa că ceea ce învățați acum, deși poate să nu vă pară foarte important, vă va fi de folos în activitățile viitoare. Trebuie să știți ce vă doriți și să vă urmăriți visul sau țelul. Resurse aveți, fiecare dintre voi! Nu vă irosiți timpul cu lucruri lipsite de importanță! Implicați-vă, informați-vă, orientați-vă și sfătuiți-vă cu cadrele didactice și familia în privința viitorului vostru.

Guvernul României, prin autoritățile județene și locale susține învățământul sătmărean, pentru că a dorit să creeze copiilor noștri medii plăcute, corespunzătoare pentru desfășurarea orelor.

Județului Satu Mare i-au fost asigurate microbuze școlare noi, pentru copiii din mediul rural, dând astfel o șansă de a accede la actul educațional pentru mii de elevi. Microbuzele sunt foarte necesare pentru școlile rurale, pentru că în ultimii ani unele primării au început să își reorganizeze rețeaua școlară, ca urmare a scăderii numărului de copii, au dispărut anumite structuri unde era învățământul simultan și microbuzele vor duce copiii la școala de centru. Cu siguranță în domeniul învățământului există încă multe lucruri de rezolvat, însă trebuie să avem încredere că reformele inițiate de acest Guvern al României vor începe să dea roade și să-și arate eficiența.

Consider că generația actuală este mult mai deschisă și capabilă să facă față provocărilor care apar. Îmi manifest deplina încredere în competența profesorilor, ca formatori ai tinerii generații. Sunt convins că puteți face lucruri extraordinare, în ciuda tuturor lipsurilor, fiecare în parte. De asemenea, foarte important este să conștientizați rolul vostru, acela de a produce schimbarea, transformarea mediului social, începând de aici, de la nivel local. Ca viitori profesioniști puteți schimba fața acestui județ.

Mesajul meu pentru cadrele didactice este că Guvernul României a acordat o atenție deosebită învățământului și a fost mereu alături de elevi și profesori, oferindu-le toate condițiile necesare. Aceste lucruri au fost făcute în interesul copiilor, de aceea și dumneavoastră trebuie să contribuiți la îmbunătățirea sistemului educațional. Dumneavoastră, domnilor profesori, vă doresc să aveți parte de împliniri pe măsura muncii depuse și să continuați, ca în fiecare an, să faceți din învățământul sătmărean un învățământ de calitate, care este pus în lumină de rezultatele la concursurile și olimpiadele la care au participat elevii dumneavoastră.

Un factor important și de răspundere al educației este familia. Dumneavoastră, părinții, o conduceți și răspundeți de ea în fața societății și a vieții copiilor. Trebuie să asigurăm copiilor noștri un mediu cât mai corespunzător și favorabil dezvoltării lor. Pentru a-i ajuta cu adevărat pe elevi trebuie să păstrați în permanență o strânsă legătură cu școala. Copilul trebuie să înțeleagă că în viață, omul trebuie să urmărească un ideal. Mult succes tuturor și rezultate deosebite!

Vă mulțumesc pentru atenția acordată, vă doresc putere de muncă și realizări în acest nou an școlar, care să facă din numele acestui județ un „renume”. “ le-a transmis elevilor, profesorilor și părinților, prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente