sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusPrefectul vrea să întărească relațiile transfrontaliere cu Ungaria

Prefectul vrea să întărească relațiile transfrontaliere cu Ungaria

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a fost azi, 6 martie 2014, gazda delegației ambasadei Ungariei la București, formată din Excelența Sa ambasadorul Republicii Ungariei la București, Zákonyi Botond, și Pal Andras, diplomat în cadrul Ambasadei Ungariei, iar discuțiile s-au purtat într-o atmosferă cordială.

În cadrul discuțiilor s-a evidențiat importanța proiectelor transfrontaliere și beneficiile acestora pentru comunitățile locale din ambele țări.

Prefectul Eugeniu Avram i-a prezentat ambasadorului Ungariei proiectele pe care județul Satu Mare, în parteneriat cu județele vecine maghiare, le-a derulat prin accesarea de fonduri transfrontaliere, în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România din perioada 2007-2013.

Discuțiile s-au axat în principal pe dezvoltarea relațiilor româno-maghiare, aportul societăților comerciale cu capital maghiar la dezvoltarea economică a județului Satu Mare, impactul social al acestor investiții și dezvoltarea lor în continuare, buna conviețuire a populației de pe teritoriul județului nostru fiind apreciată ca o conviețuire multiculturală și aportul însemnat al comunității de etnie maghiară pentru dezvoltarea pe mai departe a județului nostru, aceasta constituind  o punte vie de legătură în dezvoltarea relațiilor viitoare.

Prefectul a asigurat delegația maghiară despre faptul că există un interes major în continuarea relațiilor de bună colaborare pe care județul Satu Mare le-a avut cu vecinii maghiari, în cadrul unor proiecte bine definite, manifestându-și întreaga disponibilitate pentru această cooperare.

La finalul întâlnirii, prefectul Eugeniu Avram a mulțumit Excelenței Sale ambasadorului Ungariei la București pentru vizita efectuată în județul nostru, asigurându-l că va întreprinde toate demersurile pentru asigurarea condițiilor dezvoltării relațiilor economice, culturale și de altă natură între județul nostru și Ungaria.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente