Acasă sus Prefectul vrea să întărească relațiile transfrontaliere cu Ungaria

Prefectul vrea să întărească relațiile transfrontaliere cu Ungaria

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a fost azi, 6 martie 2014, gazda delegației ambasadei Ungariei la București, formată din Excelența Sa ambasadorul Republicii Ungariei la București, Zákonyi Botond, și Pal Andras, diplomat în cadrul Ambasadei Ungariei, iar discuțiile s-au purtat într-o atmosferă cordială.

În cadrul discuțiilor s-a evidențiat importanța proiectelor transfrontaliere și beneficiile acestora pentru comunitățile locale din ambele țări.

Prefectul Eugeniu Avram i-a prezentat ambasadorului Ungariei proiectele pe care județul Satu Mare, în parteneriat cu județele vecine maghiare, le-a derulat prin accesarea de fonduri transfrontaliere, în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România din perioada 2007-2013.

Discuțiile s-au axat în principal pe dezvoltarea relațiilor româno-maghiare, aportul societăților comerciale cu capital maghiar la dezvoltarea economică a județului Satu Mare, impactul social al acestor investiții și dezvoltarea lor în continuare, buna conviețuire a populației de pe teritoriul județului nostru fiind apreciată ca o conviețuire multiculturală și aportul însemnat al comunității de etnie maghiară pentru dezvoltarea pe mai departe a județului nostru, aceasta constituind  o punte vie de legătură în dezvoltarea relațiilor viitoare.

Prefectul a asigurat delegația maghiară despre faptul că există un interes major în continuarea relațiilor de bună colaborare pe care județul Satu Mare le-a avut cu vecinii maghiari, în cadrul unor proiecte bine definite, manifestându-și întreaga disponibilitate pentru această cooperare.

La finalul întâlnirii, prefectul Eugeniu Avram a mulțumit Excelenței Sale ambasadorului Ungariei la București pentru vizita efectuată în județul nostru, asigurându-l că va întreprinde toate demersurile pentru asigurarea condițiilor dezvoltării relațiilor economice, culturale și de altă natură între județul nostru și Ungaria.

- Advertisment -

Cele mai populare

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Comentarii recente