Acasă Locale Nationale Preotul Penitenciarului Bacău, prins când introducea în unitate patru telefoane pentru deținuți

Preotul Penitenciarului Bacău, prins când introducea în unitate patru telefoane pentru deținuți

Preotul Penitenciarului Bacău a fost prins, vineri dimineață, cu patru telefoane mobile, pe care urma să le dea unor deținuți, acesta fiind dus la audieri în urma unor percheziții la unitatea de detenție, la locuința acestuia și la alte adrese, potrivit unor surse judiciare. Ulterior, preotul a fost reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Preotul Penitenciarului Bacău care a fost prins, vineri dimineață, cu patru telefoane mobile, pe care urma să le dea unor deținuți, a fost reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Pe numele suspectului a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore pentru luare de mită și introducerea de bunuri interzise în penitenciar, după ce acesta a fost prins în flagrant în timp ce încerca să bage ilegal telefoane mobile în unitate de detenție. În cursul zilei de mâine (n.r.-sâmbătă), Octavian Balan va fi prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă”.

 Potrivit procurorilor, preotul Octavian Balan a fost prins, în urma unor percheziții, cu mai multe telefoane mobile asupra lui și în mașina personală, mobile ce urmau să ajungă la deținuți. Două dintre telefoane, susțin anchetatorii, erau prinse cu elastic în șosete, iar alte două mobile au fost descoperite în autoturismul personal.

Preotul Penitenciarului Bacău a fost prins, vineri dimineață, cu patru telefoane mobile, pe care urma să le dea unor deținuți, acesta fiind dus la audieri în urma unor percheziții la unitatea de detenție, la locuința acestuia și la alte adrese, potrivit unor surse judiciare.

  Anchetatorii aveau informații că în Penitenciarul Bacău sunt introduse telefoane mobile pentru deținuți, astfel că au făcut, vineri, controale în celulele deținuților, în capela bisericii din penitenciar, la casa preotului Octavian Balan și la locuințele unor agenți de penitenciar, au precizat sursele citate.

 Preotul a fost prins în flagrant, acesta având ascunse sub sutană patru telefoane mobile și suma de 800 de lei, bani care ar fi fost primiți ca mită de la familiile deținuților.

Sursele citate au precizat că preotul Balan primea telefoanele de la familiile deținuților, care îl contactau în afara penitenciarului și îi plăteau între 200 și 300 de lei pentru serviciile acestuia.

Preotul introducea telefoanele mobile în penitenciar și le dădea deținuților la spovedanie, în capelă sau într-o cameră de lângă infirmerie, au mai arătat sursele citate.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că dacă deținuții nu puteau veni la preotul Balan pentru a lua telefoanele, acestea erau transmise prin câțiva agenți de penitenciar.

Anchetatorii l-au dus pe preotul Balan la Parchetul Tribunalului Bacău, unde îl vor audia și vor decide dacă acesta va fi reținut.

Sursele citate au precizat că Octavian Balan era preot la Penitenciarul Bacău din 2003.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente