luni, iunie 24, 2024
AcasăsusPrimarul din Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca este „Cel mai gospodar primar al anului...

Primarul din Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca este „Cel mai gospodar primar al anului 2013”

La București a avut loc în perioada 05-07 martie 2014,  cea de-a XXI-a ediție a Adunării Generale a Asociației Orașelor din România. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației centrale respectiv din cadrul ministerelor dezvoltării regionale și administrației publice și ai finanțelor publice.

La reuniune au participat peste 60 de primari din toate regiunile țării. Aleșii s-au declarat nemulțumiți de folosirea și interpretarea abuzivă a legislației ambigue, incoerente ca o formă de presiune și șantaj asupra autorităților publice locale de către unele instituții ale statului. Primarii prezenți au solicitat ministerului de resort să sprijine mai mult, prin operativitate, și să acorde mai multă atenție derulării proiectelor cu finanțare europeană sau națională implementate de orașele mici. Acestea au fost lipsite în mod constant de măsuri financiare dedicate special dezvoltării proprii, comparativ cu mediul rural care a beneficiat de sprijin constant acordat prin fondurile europene.

Un moment important pe agenda reuniunii a fost reprezentat de decernarea premiilor la următoarele categorii – Primarul anului 2013, Cel mai bun Primar, Cel mai activ Primar, Cel mai gospodar Primar și Cel mai popular Primar. Un premiu post mortem pentru întreaga activitate de edil a fost acordat lui Ion Petre, fost primar al orașului Panciu, județul Vrancea.

Președintele Asociației Orașelor, Nicolae Matei, a acordat  doamnei Aurelia Fedorca primar al orașului Negrești-Oaș, distincția de „Cel mai gospodar primar al anului 2013”.

4 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente