Acasă Locale Internationale Probail Rusia va susține independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk

Probail Rusia va susține independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk

Rusia ar putea susține independența regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk dacă nu va exista o altă opțiune pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei, a anunțat vineri pentru postul de radio Kommersant FM deputatul rus Konstantin Kosaciov, relatează agenția de stat Tass.

„Dacă toate opțiunile pentru o soluționare pașnică vor fi epuizate, nu exclud această variantă”, a răspuns Konstantin Kosaciov, președintele Comisiei pentru Relații Externe din Consiliul Federației Ruse, la întrebarea dacă Rusia intenționează să susțină „independența Novorusiei”, care ar cuprinde și regiunile separatiste ucrainene Donețk și Lugansk.

În acest caz, a subliniat deputatul rus, decizia privind viitorul celor două regiuni din estul Ucrainei trebuie să respecte interesele părților aflate în conflict.

Cu toate acestea, Kosaciov s-a declarat în favoarea „integrității teritoriale” a Ucrainei dar, a precizat el, în conformitate cu „interesele tuturor regiunilor”. Potrivit lui, asigurarea integrității teritoriale și respectarea democrației în Ucraina ar fi „un scop suprem” pentru Rusia.

Însă, în opinia sa, integritatea teritoriului ucrainean nu are nicio legătură cu Peninsula Crimeea, anexată acum un an de Rusia.

„Acest subiect este închis”, a subliniat el.

Pe de altă parte, Kosaciov a apreciat că Ucraina nu trebuie să adere la NATO deoarece acest demers „în niciun caz nu va consolida alianța euroatlantică (…) sau securitatea globală”.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente