29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăsusRegim preferențial pentru anumite firme careiene

Regim preferențial pentru anumite firme careiene

Cu acordul tacit al administrației locale careiene,există firme care se sustrag de la plata unor impozite locale.

Aflat in studioul postului local de radio,la emisiunea “Prânzul de duminică“,consilierul local Ilie Ciută,a precizat că firma Gelen SRL Carei nu este singura care dorește să se sustragă de la plata unor  impozite locale.

După  ce a făcut o  trecere în revistă  a celor  discutate în   ședința Consiliului Local     din data de 14 martie 2014,consilierul Ciută a afirmat că nici Asociația Equus nu își achită obligațiile de plată în totalitate,fapt confirmat de către Serviciul de Taxe și impozite  unde a solicitat informații în acest sens.

Consilierii UDMR au votat vineri,14 martie 2014, pentru văduvirea impozitului local cu suma de 35.000 lei din partea SC Gelen SRL,în conditiile în care municipiul este îndatorat la bănci cu împrumuturi în valoare de peste 9 milioane de euro.

Administrația careiană  acceptă ca Asociația  Equus constituită oficial in 5 iulie 2000,și care prestează activități aducătoare de profit,potrivit prețurilor afișate pe site-uri de  promovare,să nu plătescă impozit pe clădire.

Tot în cadrul emisiunii radio a fost prezentată situația noii clădiri a primăriei Carei care trebuia predată la cheie de către constructori de acum 2 ani și totuși  primăria nu percepe nici un fel de penalizare deși acest lucru a fost stipulat in contractul incheiat și semnat de primar.

In conditiile in care  municipalitatea are de plătit rate și dobânzi consistente la creditele contractate,primarul acceptă prejudicierea bugetului local  cu sume importante.

O altă temă abordată a fost și  lipsa de interes a conducerii orașului  pentru  atragerea tinerilor specialiști careieni acasă,în posturi  din administrație.S-a făcut referire directă la concursul organizat în vara lui 2013,   când comisia  de examinare a hotărât ca pentru postul de administrator parc ,agronomul Venig Zoltan(soțul consilierei Venig Gabriella),absolvent promoția 1971 a Facultății de Agronomie este mai potrivit decât Adrian Aciu,inginer horticol,specialist in arboricultură,fost absolvent al Liceului Teoretic Carei.

A fost menționata și situația  firmei care asigură  paza  la Castel,o firmă din Oradea,cu proprietar din țara vecină și deasemeena faptul că pentru lucrări de construcții se apelează la muncitori  bihoreni care fac naveta zilnic cu microbuse în condițiile în care mulți careieni sunt șomeri.

Mulți dintre ascultători au trimis mesaje prin care se interesau de  criteriile care stau la baza încredințării directe a unor lucrări către firme din alte localități în detrimentul celor careiene.

Consilierul Ciută  a  mai afirmat că deține dovezi care atestă faptul că  Primăria Carei a achitat lucrări din zona Monumentului cu 18 zile mai devreme decât le-a recepționat.Pentru lucrări care nu au respectat proiectul întocmai,au fost achitate  sume uriase:  245.871,75 de lei pentru amplasare  dale pe o suprafață de cca.600 de metri pătrați .

Articolul precedentInfracțiuni la regimul circulației
Articolul următorLegea iubirii (I)
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente