luni, iunie 24, 2024
AcasăsusRezultat final. Adrian Blaga și-a omorât băiatul apoi s-a sinucis

Rezultat final. Adrian Blaga și-a omorât băiatul apoi s-a sinucis

Noi dezvăluiri în cazul cazul lui dublei crime de la Aciua. După mai bine de 7 luni de cercetări procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat investigațiile. Vă reamintim că în data de 6 august 2013, pastorul bistrițean Adrian Blaga (39 de ani) și fiul său Timotei (9 ani) au fost găsiți cu gâturile tăiate într-o mașină incendiată la marginea satului Aciua.

Potrivit anchetatorilor criminalul este nimeni altul decât pastorul Adrian Blaga. Din probele ridicate de la fața locului rezultă că tatăl și-a ucis fiul, după care și-a pus capăt zilelor. Procurorii susțin că el este cel care a incendiat mașina folosind motorina cumpărată în acest scop de la o benzinărie. Mai mult decât atât, din probatoriul administrat de procurori rezultă că în timpul incendiului tatăl și-a ucis copilul de doar 9 ani, aplicându-i mai multe lovituri la nivelul capului și gâtului cu un ciocan și o macetă, obiecte găsite la fața locului.

Apoi, pastorul și-a tăiat gâtul cu aceeași macetă. Până ce a murit, Adrian Blaga a inhalat importante cantități de fum și monoxid de carbon, ai căror urme au fost identificate ulterior în cadrul necropsiei.

Medicii legiști și criminaliștii nu au identificat pe cele două cadavre urme de autoapărare. Expertizarea genetică ADN a corpurilor delicte și a altor obiecte ridicate de la fața locului au pus în evidență profilul genetic aparținând celor doi decedați și nu alte profile.

Din analiza și interpretarea tuturor probelor administrate, potrivit anchetatorilor rezultă fără putință de tăgadă faptul că este vorba despre omor calificat urmat de sinucidere. În cursul cercetărilor s-au exclus succesiv variantele privind omorul în scop de jaf sau interes material, omorul în scopul recuperării unor sume de bani sau omorul din răzbunare.

Pastorul Adrian Blaga și fiul acestuia Timotei, au fost găsiți morți, în seara zilei de 6 august, într-o mașină abandonată și incendiată lângă satul Aciua, comuna Pomi. Ambele cadavre prezentau mai multe leziuni la nivelul capului și gâtului.

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente