Acasă Locale Nationale România a înregistrat în luna decembrie cea mai ridicată inflație anuală din...

România a înregistrat în luna decembrie cea mai ridicată inflație anuală din UE

România a înregistrat în luna decembrie 2014 cea mai ridicată rată de creștere anuală a prețurilor din Uniunea Europeană (UE), de 1%, comparativ cu aceeași lună din 2013, în condițiile în care inflația din UE a trecut în teritoriu negativ, prețurile de consum scăzând cu 0,1%.

România a fost urmată de Austria, cu o rată a inflației de 0,8%, și de Finlanda, cu o creștere cu 0,6% a prețurilor de consum în luna decembrie, potrivit datelor anunțate viner de Eurostat.

La nivelul UE, 16 state au raportat rate negative ale inflației, cele mai mari scăderi ale prețurilor de consum fiind consemnate în Grecia (-2,5%), Bulgaria (-0,2%), Spania (-1,1%) și Cipru (-1%).

Inflația anuală din UE s-a situat la -0,1% în luna decembrie, iar cea din zona euro, la -0,2%.

Raportat la luna noiembrie a anului trecut, prețurile de consum din România au scăzut cu 0,1%, similar cu inflația la nivelul UE.

Marți, Institutul Național de Statistică a anunțat că prețurile de consum au coborât în luna decembrie cu 0,1% față de noiembrie, pe fondul ieftinirii mărfurilor nealimentare cu 0,5% și al unor prețuri ușor mai mari la servicii și alimente, astfel că rata anuală a inflației a coborât la 0,83%, un minim record.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente