Acasă Locale Stiri Satu Mare S-a stabilit noua conducere a PNL Satu Mare

S-a stabilit noua conducere a PNL Satu Mare

Joi, 26 februarie, a avut loc ședința de constituire a Comitetului Județean Executiv al PNL Satu Mare, acesta fiind alcătuit din 24 de membri. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 27 februarie, de către cei doi co-președinți ai PNL Satu Mare, Petre Mureșan și Romeo Nicoară, respectiv de consilierii municipali, Adrian Albu și Cosmin Rațiu.

Petre Mureșan a dat citire componenței Comitetului Județean Executiv. Noul organism este condus de către cei doi co-președinți. Sorin Ghilea a fost ales în funcția de secretar general, iar deputatul Andreea Paul este membru de drept în cadrul comitetului.

Totodată, comitetul este alcătuit din 20 de membri simpli. Este vorba despre: Vasile Berinde, Adrian Cozma, Virgil Enătescu, Grieb Csaba, Dan Zeicu, Ileana Blidar, Ovidiu Duma, Radu Giurcă, Ioan Bartok, Romeo Pop, Alexandru Panea, Gheorghe Berinde, Iosif Roca, Ilie Ciuta, Ioan Racolța, Adrian Albu, Dinu Birtok, Daniel David, Zenoviu Bontea și Mihai Huzău.

La aceștia se adaugă și patru membri supleanți (Monica Sobius, Silviu Zetea, Cristian Soponoș și Nagy Otto), respectiv șase președinți de organizație internă (Emilia Enătescu, Beres Jozsef, Victor Cernea, Petrică Silaghi, Nicolae Popdan și Alin Țuțuraș).

Termenul de constituire a Comitetelor Județene Executive este 28 februarie. În ceea ce privește Comitetele Executive Locale, acestea trebuie constituite în decurs de o lună.

În luarea de cuvânt Rațiu a spus că „dorim să promovăm o ideologie de dreapta care să se regăsească în folosul cetățeanului. Din păcate municipiul și județul nu a fost condus pe perioadă lungă de timp de persoane de dreapta. Noi dorim în 2016 să venim cu noi viziuni și să avem lideri care să ne conducă în beneficiul cetățeanului”.

Comitetele Județene Executive au printre atribuții: organizarea și conducerea întregii activități interne a partidului la nivel județean, între două ședințe consecutive ale BPJ; urmărirea activității Consiliului Județean, Prefecturii, a serviciilor deconcentrate și adoptă măsurile ce se impun ca reacție la măsurile acestora; stabilirea candidaturilor pentru funcțiile alese sau numite la nivel județean, în afara partidului, pe baza regulamentului privind cariera politică și supunerea acestora aprobării BPJ; etc.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente