Acasă Cosul cu vipere Să mai bem un păhărel...european!

Să mai bem un păhărel…european!

Zilele Europene ale Patrimoniului s-au potrivit cum nu se poate mai bine cu una dintre plăcutele îndeletniciri ale șăfului de la etajul unșpe din Palat, unde ar trebui să se ocupe de cultură, patrimoniu și celelalte.

Acuma sigur, nu-i viticultură fără vin, ori pomicultură fără pălincă deși, la rigoare am mai putea adăuga și vodca, prietenă de nedespărțit, încă de la orele dimineții, ale celui care se erijează în cel mai mare și mai tare poet județean și zonal, că doar cărțile domniei sale, sunt pe an ce trece tot mai groase, mai luxoase și mai indigeste, frecând apa-n piuă cu niște simboluri prăfuite. Dar dacă atâta e filonul creator, ce mai poți face?

Nesecat este în schimb filonul de tărie, pentru că conu Georgi face zilnic intense abluțiuni bahice, iar dacă mai adăugăm și veninul pe care-l secretă încă de pe vrema lui Ceașcă, va înțelege și mnealui de ce, după atâtea strofocări și premieri, nu a ajuns decât un scriitor de raftul al șaptelea, că premii poți tot da și primi, foncții pe la Uniune se mai pot trafica dar talent, dacă nu-i, apăi nu-i, iar gloria de poet măcar județean este efemeră și total nesemnificativă.

Credem că șăful culturnic a studiat intens ”materialele documentare” de la Ziua Patrimoniului, i-a mai scăpat câte o bârfuliță, iar noi, și alături de noi, foarte mulți alții, ne întrebăm când vom scăpa la rândul nostru, de el.

Surse importante declară că ora mult așteptată a debarcării din marele fotoliu de șăf este mult mai aproape decât și-ar putea imagina, degeaba invocă mari susțineri ministeriale, fantomatice toate.

Dacă tot nu a prezentat vreodată un bilanț al activității instituției pe care o păstorește de aproape două decenii, vom purcede noi înșine la această operațiune dar o vom face ”în oglindă”, adică în comparație cu cele ale instituțiilor similare din județele limitrofe, ca să știe tot neamul cam cum stăm noi pe partea astea.

Vom vorbi despre proiectele accesate de ceilalți și de lipsa oricărui proiect sătmărean, plus multe altele, care să poată fi un ghid pragmatic pentru noul  director ce va veni acolo și va scoate instituția asta din marasm.

Până atunci, șăful să mai bea un păhărel din patrimoniul cultural, doar – doar va reuși să mai amețească pe cineva, deși nu știm dacă i-a mai rămas vreun scenariu prin prăfuitul său arsenal diversionist, adică securist! Sadea!

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente