29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusSamsung a prezentat două tablete noi, cu sistem de operare Android. Ce...

Samsung a prezentat două tablete noi, cu sistem de operare Android. Ce dotări și ce prețuri au

Samsung a lansat două tablete noi din gama high-end, cu design mai sofisticat, ecrane mai subțiri și mai ușoare decât precedentele modele ale grupului, noile dispozitive fiind prezentate ca o extensie a gamei premium de smartphone-uri Galaxy S prin adăugarea unui „S” și la numele Galaxy Tab.

Compania sud-coreeană investește fonduri mai mari pentru promovarea tabletelor, cu un eveniment de lansare a tabletelor la arena Madison Square Garden din New York, scrie cotidianul Wall Street Journal. Anul trecut, Samsung a prezentat smartphone-ul Galaxy S4 la Radio City Music Hall.

Samsung a refuzat să comenteze despre costurile pentru lansare, dar în ultimul an a cheltuit miliarde de dolari pentru promovarea dispozitivelor high-end la nivel global.

Analiștii din industria telecom avertizează, însă, că Samsung va avea nevoie de mai mult decât evenimente opulente de lansare și produse strălucitoare pentru a replica pe segmentul tabletelor succesul înregistrat pe piața smartphone-urilor.

Cota de piață a Samsung pe tablete crește deja în detrimentul Apple și a ajuns la 22,3% în primul trimestru, de la 17,5% în urmă cu un an, în timp ce Apple a consemnat un declin de la 40,2% la 32,5%, potrivit firmei de cercetare IDC.

Creșterea de ansamblu a pieței tabletelor încetinește semnificativ, iar IDC estimează un avans de numai 12% la nivel globbal pentru acest an, la 245,4 milioane de unități, după o creștere de 52% în anul precedent.

Vânzările de tablete înregistrează, de asemenea, o concurență mai intensă din partea smartphone-urilor cu ecrane mari, categorie promovată intens de Samsung.

Una dintre provocările pentru Samsung va fi concurența cu puzderia de tablete Android aflate pe piață în acest moment, cu tehnologie la fel de bună dear mai ieftine.

Versiunea de 10,1 inci (25,7 centimetri) a Galaxy Tab S va costa 499 de dolari, iar cea de 8,4 inci (21,3 centimetri) va avea un preț de 399 de dolari.

Cele două dispozitive au cele mai bune ecrane dintre toate tabletele în prezent pe piață, Super AMOLED cu rezoluție 2560 x 1600, scrie Wall Street Journal. Numărul de pixeli este mai mare decât în cazul rivalelor iPad Air și iPad Mini ale Apple.

De asemenea, noua tehnologie de adapatare automată a imaginii ajustează luminozitatea și contrastul foarte rapid în anumite aplicații, cum ar cele pentru citit sau pentru vizualizarea de filme.

Tab S, cu o grosime de 0,25 de inci (0,63 centimetri) este mai subțire decât iPad-urile Apple și mai ușoară. Modelul de 8,4 inci cântărește 283 de grame, iar cel de 10,5 inci are o greutate de 454 grame.

La fel ca smartphone-urile de top ale Samsung, tabletele au procesoare cu opt nuclee și senzor pentru amprentă, pe care compania a promis să-l îmbunătățească curând prin update-uri de software.

Cele două tablete Samsung pot fi compandate începând de vineri, iar livrările ar urma să înceapă în luna iulie.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente