Acasă Stiri Carei Se extinde rețeaua de apă și canalizare din zona Carei și Tășnad

Se extinde rețeaua de apă și canalizare din zona Carei și Tășnad

Rețeaua de apă și canalizare din județul Satu Mare este într-o continuă dezvoltare. În data de 30 iunie 2021, la sediul Apaserv Satu Mare au fost semnate încă două contracte de lucrări pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare din zona Carei și Tășnad.

Primul contract semnat presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă de la Carei către Tiream – Ghenci și a sistemului de canalizare din clusterul Carei. Valoarea proiectului este de 52.235.657 lei fără TVA. Lucrările ce se vor efecta vor consta în construirea conductei de aducțiune între localitățile Carei-Tiream-Ghenci, pe o lungime de aproximativ 12 km.

De asemenea se va construi o nouă gospodărie de apă în localitatea Tiream, o rețea nouă de alimentare cu apă în localitatea Ghenci pe o lungime de aproximativ 13 km cu 527 branșamente, respectiv o rețea nouă de canalizare în localitățile Sanislău, Tiream și Urziceni, pe o lungime de aproximativ 48 km cu 2378 de racorduri. Totodată, se vor construi 18 stații noi de pompare pentru ape uzate cu aproximativ 22 km de conductă sub presiune aferentă stațiilor de pompare.

APASERV precizează că cel de-al doilea contract constă în extinderea sistemului de alimentare cu apă din orașul Tășnad și a sistemului de canalizare din clusterul Tășnad cu o valoare de 34.216.658 lei. Se vor construi conducte de aducțiune între localitățile Tășnad-Santău-Căuaș, pe o lungime de 9,6 km, se va extinde gospodăria de apă în localitatea Tășnad, se va extinde rețeaua de alimentare cu apă în localitățile Tășnad, Santău și Căuaș, pe o lungime de aproximativ 26 km cu 1129 branșamente, respectiv se va extinde rețeaua de canalizare în localitatea Tășnad și se vor construi rețele noi de canalizare în localitatea Santău, pe o lungime de aproximativ 19 km cu 858 de racorduri. Totodată, se vor construi 10 stații de pompare pentru ape uzate cu aproape 11 km de conductă sub presiune aferentă stațiilor de pompare.

Contractele fac parte din ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare, Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020” în valoare totală de 990.485.533 lei fără TVA.

- Advertisment -

Cele mai populare

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Cabinetul Cioloș a fost respins de plenul reunit. Iohannis invită partidele la noi consultări

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins de plenul reunit al Parlamentului. Au fost înregistrate...

Lecție de viață. Grija mormântului sergentului Bădiță Dionisie, preluată de preotul Gabriel Chereji

Preotul militar, Cristian Silaghi, aduce în atenția sătmărenilor o poveste deosebită, o lecție de viață cum rar ne mai este dat să...

Comentarii recente