Acasă Locale Stiri Satu Mare Servicii oferite de AJOFM pentru cei care își caută de lucru

Servicii oferite de AJOFM pentru cei care își caută de lucru

Persoanele care își caută un loc de muncă și sunt înregistrate la punctele de lucru sau la agenția locală, pot beneficia gratuit de servicii de informare și consiliere profesională.
Aceste servicii au ca scop: furnizarea de informații privind piața muncii și evoluția ocupațiilor; evaluarea și autoevaluarea personalității în vederea orientării profesionale; dezvoltarea abilității și încrederii în sine a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, în vederea luării de către acestea a deciziei privind propia carieră și instruirea în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă.
Dacă agenția de ocupare poate oferi un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale și nivelului studiilor, se va emite dispoziția de repartizare către angajatorul identificat.
În cazul în care nu poate fi repartizat conform pregătirii profesionale și a nivelului studiilor, dar îndeplinește condițiile pentru a primi indemnizația de șomaj, va depune o cerere pentru acordarea acesteia.
Iar dacă nu îndeplinește condițiile pentru a primi indemnizația de șomaj, va rămâne înregistrat în baza de date ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă și va beneficia în continuare de servicii oferite de agenția de ocupare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente