Acasă Locale Stiri Satu Mare Servicii oferite de AJOFM pentru cei care își caută de lucru

Servicii oferite de AJOFM pentru cei care își caută de lucru

Persoanele care își caută un loc de muncă și sunt înregistrate la punctele de lucru sau la agenția locală, pot beneficia gratuit de servicii de informare și consiliere profesională.
Aceste servicii au ca scop: furnizarea de informații privind piața muncii și evoluția ocupațiilor; evaluarea și autoevaluarea personalității în vederea orientării profesionale; dezvoltarea abilității și încrederii în sine a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, în vederea luării de către acestea a deciziei privind propia carieră și instruirea în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă.
Dacă agenția de ocupare poate oferi un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale și nivelului studiilor, se va emite dispoziția de repartizare către angajatorul identificat.
În cazul în care nu poate fi repartizat conform pregătirii profesionale și a nivelului studiilor, dar îndeplinește condițiile pentru a primi indemnizația de șomaj, va depune o cerere pentru acordarea acesteia.
Iar dacă nu îndeplinește condițiile pentru a primi indemnizația de șomaj, va rămâne înregistrat în baza de date ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă și va beneficia în continuare de servicii oferite de agenția de ocupare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente