Acasă Divertisment Sfaturi de la un om care stie 16 limbi

Sfaturi de la un om care stie 16 limbi

limbiKato Lomb este o traducatoare profesionista din Ungaria, care stapaneste 16 limbi. Pentru persoanele care invata o limba straina sau mai multe, ea a scris 10 reguli de aur. Lucrul care atrage atentia cel mai mult e ca Lomb a invatat toate limbile de singura, lucrand doar cu manualele si literatura in limba data. Metoda sa de invatare este prezenta si in cartea „How I learn languages”. Principiul de baza al cartii este „aprofundarea completa a limbii”. Iata care sunt regulile:

1. Ocupa-te de limba zilnic. Macar 10 minute si cel mai bine e sa faci asta dimineata.

2. Daca dorinta de a invata slabeste, nu forta procesul. Dar sa nu lasi invatatul. Gaseste o modalitate de a te relaxa: asculta o melodie in limba data, citeste un jurnal sau cauta cuvinte noi in dictionar.

3. Nu toci. Nu invata niciodata ceva pe fragmente, in afara contextului.

4. Invata frazele cheie. Sunt expresii pe care le poti folosi in conversatiile zilnice. Ele se invata cel mai usor.

5. Incearca sa traduci in minte. Cand mergi pe strada si vezi o reclama incearca sa o traduci sau sa auzi bucati din conversatie. Este o modalitate extraordinara de a invata cuvinte noi.

6. Invata „solid” doar ceea ce-i corect. Nu citi de mai multe ori textul sau exercitiile facute de tine, deoarece se memoreaza si dupa iti va fi greu sa te corectezi.

7. Fraze sau expresii gata facute. Invata-le la persoana intai, astfel vei memora mai usor.

8. Limba straina– cetatea care trebuie asediata din toate partile. Citeste ziare, asculta radio, uita-te la filme nedublate, roaga un prieten sa te ajute, etc.

9. Sa nu-ti fie frica de greseli si roaga sa fii corectat. Si cel mai important lucru e ca nu trebuie sa te simti jignit daca lumea incepe sa te corecteze.

10. Fii ferm convins, orice s-ar intampla, ca tu iti vei atinge scopul. Ai nevoie de perseverenta si timp.

Kato Lomb zice ca rezultatul poate fi obtinut doar datorita timpului si interesului dedicat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente