joi, decembrie 12, 2024
AcasăDivertisment12 modalitati cum sa fii un prieten bun

12 modalitati cum sa fii un prieten bun

prieten1. Fiti deschisi la o relatie de prietenie cu o persoana noua

Amintiti-va ca fiecare persoana intalnita este o alta poveste si nu este mai usoara sau mai putin interesanta decat propria poveste. Nu fiti prea superficiali in judecatile proprii despre altii. In fiecare om este ceva uimitor si unic, trebuie doar sa dam o sansa pentru a se demonstra acest lucru.

2. Scoateti in evidenta bunatatea si respectul

Tratati-va prietenii cu amabilitate si cu respect, nu pentru ca ei sunt oameni buni, ci in primul rand, pentru ca dumneavoastra sunteti o persoana buna. Fiti sigur ca veti primi in schimb aceeasi atitudine pozitiva.

Daca ai un prieten adevarat, ai doua vieti pentru ati indeplini dorintele. – Francis Bacon

3. Eliberati-va de oamenii negativi

Incercati sa petreceti mai mult timp cu oameni bogati spiritual, pozitivi si relaxati. Prietenii vostri ar trebui sa produca un sentiment de admiratie, respect si mandrie. Ei trebuie sa va faca viata mai luminoasa si mai interesanta. Nu pierdeti timpul cu oameni care se plang mereu si incearca sa convinga pe cei din jur ca viata este oribila.

4. Invatati sa lasati oamenii sa plece

Oricat de trist ar putea fi acest lucru, se intampla ca relatia intre oameni sa dureze atat timp cat au nevoie unul de altul: emotiile, impresiile, obisnuintele, sprijinul. La un moment dat, relatia se poate termina. Trebuie sa invatam cum sa ne impacam cu aceste situatii si sa fim capabili sa lasam persoana de langa noi sa plece. Tineti minte, cand convetuirea cu cineva devine insuportabila, asta nu inseamna ca cineva a gresit, ci pur si simplu, participarea acestora in istoria vietii voastre a ajuns la un final.

Un prieten adevarat este cu tine, cand nu ai dreptate. Cand ai dreptate, fiecare va fi cu tine. – Mark Twain

5. Sustineti-va prietenii

Chiar si cel mai mic compliment din partea voastra, un lucru minor, poate insemna foarte mult pentru un prieten.
Sustinerea  celui  apropiat- cea mai buna motivatie.

6. Nu fiti perfectionisti

La om se apreciaza combinatia unica a binelui si raului. Invatati sa iubiti, nu numai defectele voastre, ci si defectele prietenilor vostri. Acestea fac parte din caracterul lor, fara de care ei ar putea fi cu totul altfel.

Prietenia dubleaza bucuriile si injumatateste tristetea. – Francis Bacon

7. Iertati, pentru a merge mai departe

Este dificil sa traiti cu un sentiment de ura in inima. Scapati de el, pentru ca este mult mai daunator pentru dumneavoastra. Incepand cu sistemul nervos spulberat, puteti ajunge pana la o boala fizica grava. Aproape 90% din toate bolile apar de la stres si suparari- parazitii care traiesc in adancul interiorului. Ganditi-va la asta.

8. Acordati mai multa atentie la calitate, nu la cantitate

Raspundeti pentru voi insiva la intrebarea- care dintre prietenii dumneavoastra sunt cu adevarat apropiati de tine? In orice caz, trebuie sa stabilim prioritatile. Este imposibil de a fi un prieten bun pentru un milion de oameni, dar puteti fi omul indispensabil pentru mai multe persoane. Ramane sa decideti cine sunt acele persoane.

9. Sa stiti cum sa ascultati si sa laudati

In cele mai multe cazuri, atunci cand un prieten vine pentru a discuta problemele sale, el nu are nevoie de sfatul dumneavoastra, ci mai mult capacitatea de a asculta. Nu va grabiti sa-l condamnati, criticati sau sa-l consultati, lasati-l sa vorbeasca. Poate asta este singurul lucru de care el are nevoie de la dumneavoastra, in acel moment.

10. Dati acelasi lucruri pe care doriti sa primiti in schimb.

Nu asteptati de la prieteni acele lucruri pe care nu sunteti dispusi sa le dati. Orice relatie se bazeaza pe reciprocitate. Doriti iubire? Iubiti. Doriti loialitate? Fiti loial. Doriti respect? Respectati.

11. Spuneti ceea ce credeti

Nu fortati pe cei apropiati sa va termine vorbele din gura. Formulati-va gandurile in mod clar si precis si cel mai important- fiti sinceri. Daca credeti ca gandurile voastre sunt prea dure, incercati sa le dati o forma mai fina, dar nici un caz minciuna.

12. Nu uitati de relatia prioritara cu dumneavoastra

Una dintre cele mai importante relatii complexe, din viata fiecarui om este relatia cu el insusi. Iubiti-i pe apropiatii dumneavoastra, insa aceasta dragoste nu trebuie sa fie mai puternica decat dragostea fata de propria persoana. Mentineti, apreciati si respectati-va, numai atunci puteti fi un bun prieten cu o alta persoana.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare