sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareShow-uri incendiare de “Zilele Orașului Satu Mare”

Show-uri incendiare de “Zilele Orașului Satu Mare”

Vineri, 30 mai a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XVIII-a ediții a „Zilelor Orașului Satu Mare”. Înainte de deschiderea oficială a sărbătorii din acest an, pe scena amplasată pe platoul din Piața 25 Octombrie au urcat cei trei solișiti de la „Distinto”, acompaniați de instrumentiștii Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare.
Aflați pentru a doua oară la Satu Mare, soliștii de la „Distinto”, cei doi tenori Octavian Dobrotă și Marius Olteanu, respectiv bas-ul Mihai Radu, au cucerit inimile spectatorilor „furând” ropote de aplauze din rândul auditoriului. Soliștii de la „Distinto” au interpretat prelucrări moderne ale unor fragmente de muzică clasică, prestația acestora fiind răsplătită cu multe aplauze.
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, le-a urat sătmărenilor distracție plăcută în cele trei zile, cât ține ediția din acest an a sărbătorii orașului. În cadrul deschiderii oficiale, primarului i-a fost înmânat premiul și distincția „Capitala Earth Hour”, câștigat de municipiul Satu Mare în cadrul unei competiții organizate cu ocazia „Orei Pământului”, pe data de 29 martie.

Andreea Andreevna a câștigat MISS Satu Mare 2014 si Miss popularitate Jurnalul de Satu Mare

În cadrul Zilelor Orașului Satu Mare, s-a desfășurat concursul de MISS Satu Mare. Sătmăreanca Alina Andreevna, de 14 ani, elevă a Școlii Generale Avram Iancu, a câștigat titlul de Miss Zilele Orașului Satu Mare si Miss popularitate Jurnalul de Satu Mare. Alina Andreevna a devansat-o pe urmatoarea clasată Bianca Maticu.

În competiție s-au înscris 11 fete. Marea majoritate a fetelor din concurs sunt eleve ale liceelor sătmărene și au vârsta cuprinsă între 15-20 ani. Președintele juriului a fost primarul Dorel Coica.

Vunk și Loredana au făcut show sâmbătă seara

După concursul de Miss, Vunk și Loredana au oferit un show de zile mari. Startul pentru focul de artificii, a fost dat în jurul orei 03.00, duminică, 1 iunie.
Mii de sătmăreni au participat sâmbătă noaptea la concertele susținute la Satu Mare de Vunk și Loredana, acestea fiind de fapt cele mai lungi petreceri organizate vreodată de „Zilele Orașului Satu Mare”. Debordând de energie, cei doi artiști, împreună cu trupele lor, au electrizat publicul oferindu-le sătmărenilor, așa cum spunea chiar Loredana, „o noapte magică”.

Parada florilor

Duminică, 1 iunie a avut loc  Parada Florilor organizată de Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare împreună cu grădinițele și școlile sătmărene.

Această manifestare a fost organizată și cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor.

Coloana a pornit de la Grădina Romei și a parcurs traseul obișnuit de-a lungul Bulevardului I.C. Bătianu, prin Piața Libertății și Aleea Coposu, pentru a ajunge la scena amplasată în Centrul Nou, unde organizatorii de la Radio Transilvania îi așteptau deja pe copii.

„BUG Mafia” și Mihai Mărgineanu,  show duminică seara

Șirul concertelor dedicate Zilelor Orașului Satu Mare a continuat și duminică, 1 iunie. Mii de sătmăreni au venit pentru ai adimira pe cei de la „BUG Mafia” și pe Mihai Mărgineanu.

Primele momente au fost oferite de artiști locali,  muzică ușoară cu “Steluțele Inedit” de la Palatul Copiilor Satu Mare, fragment din baletul “Albă ca Zăpada” cu elevii Liceului de Artă “Aurel Popp” și “Modefit Studio” Filip Alexia Maria, mini Folcloriada concurs de dansuri și cântece populare între grădinițe, dans indian cu Grupa “Inimioarelor” și dans modern cu Grupa “Arlechino” de la Grădinița nr. 1, dans modern cu “Still Junior” de la Palatul Copiilor Satu Mare, hip Hop Dance cu “Crazy Kids”, demonstrație de fitness cu elevele Școlii Generale Agriș, ansamblul “Codrișorul” de la Palatul Copiilor Satu Mare, dans aerobic și balet cu elevele Școlii Generale “Octavian Goga”

În cadrul momentelor serii, primul care a urcat pe scenă a fost Mihai Mărgineanu, el a adus sătmărenilor melodi pline de umor, unele dintre acestea, publicul sătmărean  le cunoaște din celebrul film de la Pro TV.

Cei care au încins atmosfera au fost băieții de la “BUG Mafia “. Ei au oferit un spectacol inedit pentru publicul iubitor de hip-hop.

Petrecerea a durat până aproape de miezul nopții.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente