Acasă Opinie Sorin Oros Sorin Oros: Cine are mai mulți penali?

Sorin Oros: Cine are mai mulți penali?

Motto: „Cititorule să presupunem că ai fi idiot. Sau că ai fi parlamentar… Dar, stai că mă repet!” Mark Twain

orosAm fost acuzat de unii că nu sunt obiectiv și că atunci când scriu despre politicienii mioritici atac doar șleahta roșie, PSD-istă. Poate că au dreptate. Dar dacă procedez așa înseamnă că am motivele mele. Și-anume: 1 – fiecare om are sensibilitățile lui. „Am și eu sensibilitățile mele!” spunea Comisarul Moldovan, alias Sergiu Nicolaescu… și 2 – PSD-iștii (s-a dovedit asta în justiție!) sunt cei mai numeroși.

Dacă din celelalte partide, la un loc, sunt pătați sau suspecți V. Blaga, A. Videanu, E. Udrea, V. Vosganian, T. Băsescu, A. Chiliman, Verestoy Attila, zis și Drujba lui Dumnezeu și, probabil, mulți încă necercetați și mai puțin sonori, din PSD avem 49 de indivizi. Scorul e 7 la 49. Aproape ca la loto! Dar haideți să vedem lotul roșu: Năstase, Ponta, Iliescu, Șova, Mazăre, Hrebenciuc, Vanghelie, Oprișan, Dragnea, Ilie Sârbu, Miron Mitrea, Robert Negoiță, Darius Vâlcov, Eugen Bejenariu, Cătălin Voicu, Ecaterina Andronescu, Șerban Mihăilescu, Sebastian Ghiță, Ristea Priboi, Lia Olguța Vasilescu, Nicușor Constantinescu (Constanța), Mircea Govor (Satu Mare), Gheorghe Nichita (Iași), etc, etc. Ei, ce spuneți tovarăși acuzatori? Am sau nu dreptate când afirm că țara asta tristă a fost suptă și deraiată de PSD? Sau și-n fața realității voi tot nu vedeți roșul din fața ochilor? E drept, doctrina implementată de Lenin se transmite orbește, din generație în generație, atrofiază mușchiul gândirii, îl hiperbolizează pe cel al degetelor de pianist, lungi și subțiri, pentru prăzi fine și provoacă… orbul găinilor. Dar nu-i bai! Noi să fim sănătoși! Că boala vine! Vom dispărea cu toții, „pesedei”, „udemerei”, peneliști, băsiști, pupincuriști, sau regaliști. Ideea e să fim cât mai aproape de adevăr.

Că adevărul adevărat nu e decât la Dumnezeu și tipul ăsta nu are partid. Sau, și dacă are, nu e partidul cu care PSD-ul să aibă simpatii. Comuniștii adevărați, în cuget și-n simțiri l-au renegat pe Dumnezeu, au fost atei, Ceaușescu a demolat biserici și i-a transformat pe preoți, din duhovnici în turnători. Acum pesediștii sunt mai umani, nu mai demolează biserici. Unii merg chiar și la slujbe, făcându-și zeci de cruci, în văzul tuturor. Dar au demolat, sistematic, toată baza societății moderne, infrastructura, economia, au perpetuat nepotismul, au inventat mătuși bogate (Năstase-Tamara!), au înviat morți care să voteze cu ei (Dragnea), au șantajat primari care dacă nu votau cu ei erau tăiați de la subvenții (Govor), au ucis pentru a ajunge la putere (Iliescu), au folosit Poliția pentru a-și urmări amantele (Nichita), au luat șpăgi grele (Hrebenciuc, Mitrea), au făcut trafic de influență (Ponta, Oprișan, Șova), au închis ochii la nereguli, motiv pentru care au mai închis ochii, definitiv, încă 63 de oameni (Piedone-Colectiv!). Nu sunt, oare, suficiente motive pentru a blama adunătura asta de „pesedei” care pozează în salvatorii patriei? Cum o salvează ei? Ce au făcut acești penali pentru țara asta populată de atâția idioți care votează cu oricine pentru o franzelă sau un pix?

Am spus răspicat că nu mai cred în nici un politician, fie el roșu, verde, acaju sau vernil. Toți sunt la fel pentru că, logic, provin din același popor, idiot, care alege franzela și pixul în locul judecății proprii. Îi atac pe cei roșii pentru că sunt cei mai mulți. Asta nu înseamnă că l-aș lua acasă pe Băsescu, ori pe Videanu. Dar, poate, pe Elena aș lua-o. Trebuie să recunoaștem că e o damă bună. Iar ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place. Și, din câte știu, nu refuză Cocoșul. În schimb, cu Cati Andronescu ce să fac? Vedeți, „pesedeii” nici femei tinere și frumoase nu au! Sau Rovana Plumb… La asta doar auzindu-i numele te copleșește o tristețe bacoviană… ca de plumb! Cu siguranță că or fi și pesediste tinere și frumoase, dar alea nu au vizibilitate. Sunt doar simpli oșteni folosiți, mai mult sau mai puțin, de rechinii devoratori de sânge proaspăt. Contra promisiuni de mărire, evident. Dar, poate astea se petrec în orice partid! Dacă politica-i o curvă, cei care-o practică sunt curvari. Iar pentru curvăsărie nu e importantă culoarea partidului. Și nici a chiloților.

Revenind la acuzațiile unora că vituperez doar „pesedei” ar fi bine să reținem acest număr, 49. Ăștia, în momentul actual sunt cercetați și, unii, condamnați definitiv deja. Mai sunt unii de la PNL, UDMR, ALDE și câțiva independenți. Dar toți ăștia, la un loc, nu ajung la 49. Și-atunci despre ce vorbim, iubiții mei acuzatori? Nu neg că justiția este influențabilă și că, deși ar trebui să fie chioară, de-a binelea, ea vede perfect. Vede ce dosare i se pun în față. Dar pe alea care nu i se pun cum să le vadă? Hoțul neprins e negustor cinstit, spune o vorbă înțeleaptă. Și chiar penalii „pesedei” beneficiază de prezumția de nevinovăție. Ei nu sunt infractori decât după condamnare. Când devin, brusc, scriitori. Dar până atunci sunt cetațeni model, onorabili și cinstiți, care sunt cercetați și anchetați. E simplu. Sau, cel puțin pentru mine, e simplu. Nu pot afirma că PNȚCD, PC, Alianța Civică, PNL, PDL, sau UDMR a furat și a distrus țara. Dar pot urla în gura mare că PSD-ul a făcut-o. Și n-o să mă convingă nimeni că 49 de dosare penale (și ăștia sunt doar cei vizibili; senatori, deputați, primari de orașe, președinți de Consilii Județene!!) sunt o parte infimă. Dacă-i mai adăugăm și pe anonimii din mediul rural, poate atingem suta.

În concluzie hai să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului! PSD-ul e la putere. E peste tot. Și-n afară, dar și-nlăuntrul pușcăriilor. Ăsta e motivul pentru care scriu mereu despre „pesedei”!

Sorin Oros

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente