29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăSanatateVaccinarea copiilor din grupa 5 – 11 ani va începe în a...

Vaccinarea copiilor din grupa 5 – 11 ani va începe în a doua jumătate a lunii

Reprezentanții CNCAV au trnsmis joi seara că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie, după sosirea în țară a dozelor de vaccin.

”La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Ca şi în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile. Vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât şi în cabinetele medicilor de familie”, a transmis, joi, CNCAV.

Vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie. Sursa citată a precizat mai precizat că platforma de programare a fost actualizată de către STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi se vor putea efectua programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

”Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani va începe în România după recepţionarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni”, a mai transmis CNCAV.

Prezentarea la vaccinare se poate face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ şi Call Center – 021 414 44 25.

”Menţionăm că riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani. Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8.7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieţi, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4.3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populaţia nevaccinată fiind de 0.2 – 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile”, a mai precizat CNCAV.

Mai multe informații despre recomandarea EMA privind vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani: https://bit.ly/3HAitfC


- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente