Acasă Locale Stiri Satu Mare Vești bune pentru românii care nu mai pot plăti datoriile la bănci

Vești bune pentru românii care nu mai pot plăti datoriile la bănci

Senatorii Comisiei pentru Drepturile Omului au avizat favorabil propunerea legislativă a colegei lor, Steliana Miron, prin care societățile care se ocupă cu recuperea datoriile pe care le-au românii la bănci să fie impozitate cu 85%. Aleasa a depus această lege după ce, la biroul său de parlamentar au venit zeci de oameni care se plâng că sunt sunați zilnic de firme de recuperare, care îi amenință că le vor pune poprire pe conturi sau îi vor executa silit.

”În perioada anterioară anilor 2008-2009, românii au fost încurajați să ia credite, iar în momentul izbucnirii crizei financiare aceștia, pe lânga bunurile dobandite prin credite, și-au pierdut si bunurile agonisite anterior. Banca nu este o societate filantropică ci este un partener de afaceri . Dacă partenerul de afaceri pierde în urma unei afaceri făcute împreună , asta nu înseamnă că celălalt trebuie să- l condamne la ” sărăcie veșnică “.

Cei 3,5 milioane de români ar putea să-și răscumpere creanțele la valori până în 15% având deci un beneficiu extraordinar. În schimb, ar fi o palmă dată acestor insitutii nebancare care vor avea profituri sensibil mai scăzute și nu vor mai putea teroriza familiile românilor cu datorii. În momentul de față, aproape 30% din populația activă care ar putea aduce plus valoare este împinsă în prăpastie devenind o problemă socială, națională a României”, ne-a spus Miron.

A.B

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente