Acasă Locale Stiri Satu Mare Vicepreședintele CNA, Viorel Buda a demisionat

Vicepreședintele CNA, Viorel Buda a demisionat

Marți, 16 septembrie, vicepreședintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), sătmăreanul Viorel Buda, demisia din această funcție. Pentru a-și explica decizia, Buda a invocat motive personale. Acesta va rămâne în continuare membru al CNA.
Narcisa Iorga, membru al CNA susține că ar fi vorba despre un „joc de scenă” care ar permite blocarea noului regulament de organizare și funcționare a Consiliului.
„În deschiderea ședinței CNA de astăzi (marți), Viorel Buda și-a anunțat demisia din funcția de vicepreședinte. El a condus ședințele în ultima perioada și astăzi trebuia să se întâmple la fel, în absența președintelui Consiliului. După anunțul sec al lui Viorel Buda, tocmai când ne pregăteam să propunem un președinte de ședință, cine intră în sală? Laura Georgescu. Joc de scenă. Ea nu semnează noul Regulament de Organizare și Funcționare, care îi reduce puterile, deci acest act nu poate intra în vigoare. Vicepreședintele, care ar fi putut să-l semneze, își dă demisia din funcție și rămâne simplu membru. CNA merge mai departe. Eu am ieșit din ședință. Ce vă spuneam acum trei săptămâni când nu știam dacă am fost un pion sau un nebun pe tabla de șah a CNA?”, scrie Narcisa Iorga pe pagina sa de Facebook.
Viorel Buda a fost propus în CNA de Camera Deputaților și susținut de PNL, în toamna lui 2012. Acesta ocupa funcția de vicepreședinte din ianuarie 2013.
În ședința din 11septembrie, membrii CNA au votat, în absența președintelui Laura Georgescu, un regulament de funcționare a CNA cu scopul de a limita atributele președintelui, ceea ce ar fi dus la deblocarea situației actuale din CNA. În ședința respective noul regulament a fost votat și de Viorel Buda.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente