Acasă sus Victor Ponta, mesaj cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni

Victor Ponta, mesaj cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni

Transmit astăzi etnicilor maghiari din România un mesaj de respect, cu ocazia zilei în care se împlinesc 165 de ani de la revoluția declanșată de maghiari împotriva dominației habsburgice. Indiferent de locul în care istoria i-a așezat de-a lungul timpului pe maghiari și pe români, tot istoria este cea care a determinat ca astăzi, toți oamenii raționali, să considere că nu există ceva mai important decât pacea, toleranța și colaborarea.

România este o țară în care trăiesc, în pace și armonie, foarte mulți etnici maghiari, iar acest lucru se datorează mai ales dorinței noastre de a asigura permanent un cadru adecvat pentru păstrarea tradițiilor, culturii și limbii fiecărei minorități etnice.

În același timp, nu vreau să uităm că România și Ungaria împărtășesc experiența tragică a unui regim totalitar, dar și pe cea de succes a integrării în NATO și în Uniunea Europeană, acolo unde valorile democratice și prosperitatea cetățenilor sunt pe primul plan. Acest drum comun continuă și acum. Dincolo de politică, de neînțelegerile de moment, ceea ce contează cu adevărat este că aspirația popoarelor noastre este una comună: să trăiască în libertate și prosperitate.

În încheiere, vă urez „La mulți ani” cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni, dorind totodată să asigur că instituțiile statului român vor fi întotdeauna un sprijin pentru toți cetățenii săi, indiferent de originea etnică.

 Victor PONTA

Prim-ministru al Guvernului României

3 COMENTARII

  1. viktor tonta nu a avut nici macar un mesaj la comemorarea lui Avram Iancu da pentru kossut care a casapit romanii are unu oficial!!!

  2. jegul de ponta linge korul iudemeristilor ca sa aiba sustinere …ca romanii il ejaculeaza deja de tradator ce este!!!!!

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat,solicită întărirea măsurilor anti COVID

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, miercuri, că în prezent sunt 368 de localităţi care au depăşit pragul de...

Cresc ajutoarele sociale de la anul

La începutul acestei luni deputaţii au adoptat propunerea legislativă care prevede creşterea indicatorului social de referinţă (ISR) până la valoarea de 1.200...

Masca și apariția cancerului pulmonar

Timp de 25 de ani am fost redactorul unei reviste comerciale premiate, numită HazMat Management, care a acoperit subiecte precum prevenirea poluării...

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Comentarii recente