vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareVladimir Putin susține că Rusia nu va fi atrasă în conflicte la...

Vladimir Putin susține că Rusia nu va fi atrasă în conflicte la scară mare

Rusia nu va fi atrasă în conflicte la scară mare, dar partenerii săi trebuie să înțeleagă că este mai bine să nu se confrunte cu Rusia, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin, citat de Itar-Tass, în pagina electronică.

„Vreau să spun imediat că Rusia este departe de a fi implicată în vreun conflict la scară mare. Nu vrem și nu intenționăm acest lucru”, a declarat Putin la un forum al tinerilor organizat în centrul Rusiei.

În același timp, Rusia va continua să își consolideze potențialul nuclear nu pentru a intimida, ci pentru a-și garanta securitatea, a adăugat Putin.

„Vreau să vă reamintesc că Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare. Aceasta este o realitate, nu sunt doar vorbe”, a afirmat Putin.

„Ne consolidăm forța de disuasiune și forțele armate. Ele devin tot mai compacte și mai eficiente în același timp. Ele devin mai moderne prin furnizare de armament de ultimă generație. Continuăm să construim acest potențial și vom face astfel și pe viitor”, a declarat președintele rus.

Rusia face aceste eforturi nu „pentru a amenința pe cineva, ci pentru a se simți sigură și calmă și pentru a avea posibilitatea implementării acelor planuri pe care le avem pentru dezvoltarea economiei și sferei sociale”, a declarat Putin.

„Trebuie să fim mereu pregătiți să respingem orice agresiune împotriva Rusiei și partenerii noștri ar trebui să fie conștienți mereu indiferent în ce condiție se află guvernele lor sau ce concepte de politică externă urmăresc, că este mai bine să nu se confrunte cu Rusia în cazul unui posibil conflict armat”, a avertizat Putin.

În prezent, „nu i-a trecut nimănui prin minte să declanșeze un conflict la scară largă cu Rusia”, a adăugat președintele rus.

Occidentul trebuie să realizeze că autoritățile ucrainene sunt incapabile să restabilească ordinea în propria țară și să oblige Kievul să înceapă negocieri substanțiale cu regiunile din sud-est, a continuat el.

Potrivit președintelui rus, autoritățile de la Kiev continuă să spună că negocierile sunt necesare dar în același timp continuă lupta în speranța că „vor restabili rapid ordinea”.

„Acest lucru nu se întâmplă și este important să realizeze acest lucru și să oblige autoritățile ucrainene să înceapă negocierile nu numai pe probleme tehnice, care cu siguranță sunt foarte importante, ci și pe probleme de fond”, a declarat Putin.

Potrivit președintelui, este necesar să se discute ce fel de drepturi vor avea Republicile Populare Donețk și Lugansk și sud-estul Ucrainei ca întreg și apoi să înregistreze totul sub formă de lege.

„Aceasta trebuie să discutăm”, a declarat Putin. „Este important să convenim asupra fondului, dar ei refuză și aceasta este problema”.

Rusia nu va interfera în alegerea modelului de stat ales de Ucraina, a adăugat președintele rus, precizând că nu poate înțelege de ce autoritățile de la Kiev se opun federalizării. „Din motive neclare, partenerii noștri ucraineni sunt atât de temători față de o federalizare, dar este oricum alegerea lor, iar noi nu ne vom amesteca”, a continuat Putin.

În această perspectivă, el s-a declarat încrezător în importanța consolidării federalismului în Rusia. „Este foarte important și un element semnificativ al sistemului nostru statal pentru că ne permite să luăm în considerare mai bine interesele cetățenilor noștri, precum și specificitățile lor etnice, istorice, religioase și culturale”, a conchis Putin.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente