29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăCosul cu vipere405 milioane la zero!

405 milioane la zero!

De foarte multă vreme, la Carei, ultima brazdă de pământ românesc eliberată în al doiela război mondial, se petrece lucruri de-a dreptul suspecte.

Ca să ieșim din sfera considerațiilor generale vom veni cu un exemplu despre modul în care edilii careieni înțeleg să asigure pacea și armonia interetnică, într-un oraș cunoscut până nu demult drept un model de conviețuire și multiculturalitate.

Cu ceva vreme în urmă, a apărut un voluminos op despre castelul din Carei și grofii Karoly, scris în limba maghiară, pe care Consiliul Local l-a și achiziționat, plătind sume grele (mai exact, 405 milioane de lei vechi) pentru această carte.

Numai că atunci când a fost vorba despre o carte scrisă de o persoană cu un nume prea strident pentru urechile unora, și care, culmea!, vorbește chiar despre valorile spirituale careiene, respectiv, ”Tezaur spiritula cultural careian”, nu s-au mai găsit nici măcar 3000 de lei pentru tipărirea acesteia.

Dacă vom mai pomeni că împotriva tipăririi acesti cărți au votat și doi consilieri de naționalitate română, veți avea în față nu doar imaginea unei indolențe de extracție anticulturală, ci (și) o mică pagină de murdară trădare.

Acest episod, fără precedent în istoria noastră edilitară, când doi români luptă chiar împotriva promovării spiritualității propriului neam, nu ar trebui să treacă neobservat de șefii acestor nepricepuți, ca să ne exprimăm elegant.

Trăim vremuri foarte ciudate când lucrurile se pot inflama într-o clipă, și cu atât este mai periculos promovarea unor astfel de metehne.

Nu suntem șovini sau revanșarzi, dar este totuși revoltător ca să vezi cum în propria ta țară, ți se aplică eticheta și statutul de minoritar!

Poate că este timpul ca despre toate acestea să vorbim deschis și răspicat și să punem lucrurile la punct, odată și pentru totdeauna, până nu ne trezim cu alt pocinog, că doar vedeți ce chestii cumplite se petrec prin vecini!

Cât despre cei doi consilieri, hai să le acordăm prezumția de nevinovăție culturală sau de… orbire politică.

Am fi curioși totuși, să aflăm punctul de vedere al acestor consilieri, nu de alta, dar lumea vorbește extrem de urât despre gestul lor infam!

3 COMENTARII

  1. primarii din Carei se ocupa cu discriminarea etnica !!!
    doi primari UDMR in orasul cu 45% romani!!!!
    doi incomaptibili care si-au falimentat firmele pentru proasta gestiune si acum au pe mana banii orasului

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente