Merele coapte umplute cu nuci si scortisoara sunt una dintre amintirile mele din copilarie.Pot sa spun ca sunt unul dintre acele deserturi cu fructe , simple si sanatoase , fara zahar , potrivit si pentru cei mici.
INGREDIENTE
8 mere mari
3 linguri cu nuci, taiate mare
4 linguri cu dulceata de visine
2 linguri cu stafide
o lingurita cu scortisoara
30 g de unt
zeama de lamaie
Incalzim cuptorul la 170 de grade. Taiem un capac cam de 1 cm in dreptul coditei fiecarui mar si cu un cutit sau cu o lingurita scoatem miezul si semintele din interiorul merelor cat sa ramana un perete de 1 cm , lasand baza intacta. Avem grija pentru ca nu trebuie sa rupem sau sa spargem merele. Le stropim imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Punem in fiecare mar cateva nuci , o jumatate de lingurita cu dulceata , din nou , nuci , cateva stafide , apoi iarasi dulceata si in final cateva nuci , apasandu-le usor. Punem deasupra fiecarui mar cate un cubulet de unt si presaram scortisoara macinata.
Asezam merele umplute cu nuci si scortisoara intr-o tava in care am pus hartie de copt si le punem in cuptorul incalzit la 170 de grade ,pentru 20-30 de minute cat merele coapte sa devina usor moi.
Sunt un desert cu mere bun si caldut, dar si rece, simplu,cu un mot de frisca, o lingura cu inghetata, sos de vanilie sau sos de caramel.
Pofta buna!