luni, decembrie 11, 2023
AcasăCosul cu vipereCoșul cu vipere - Cine-i un (ni)mic și bea lăptic?

Coșul cu vipere – Cine-i un (ni)mic și bea lăptic?

Poate că muntosul, șăf troglodean, că alt adjectiv care să-l caracterizeze cât mai fidel n-am găsit, s-o fi gândit că am uitat de el, că doară vorba aia, în oraș se întâmplă lucruri multe și nu tocmai mărunte. Povestioara care urmează se înscrie în categoria odioșenilor mici, dar totuși mizerabile al cărei protagonist este tot piețarul șef. În frumoasa zi de duminică, 6 octombrie 2013 ora 12:03, când poporul credincios bate mătănii prin biserici, trogly al nostru tocmai jecmănea o băbuță care vindea lapte și groștior în Piața Mică. Probabil că bătrâna nu deținea toate țâdulele cerute de lege și de aia biata de ea a consimțit să fie jecmănită, de insațiosul mamifer care hălăduiește nestingherit printre tarabe.

Toată lumea știe că labă lungă și lată ăsta, pune bir pe bieții producători din piețe, dar ceea ce a urmat, demonstrează încă o dată caracterul acestui individ pe care cineva totuși îl mai ține în spate, deși este cunoscut ca un cal breaz încă de pe vremea lui Anderco și până în zilele noastre, pentru infamiile pe care le-a făcut. Imediat după ce a jefuit-o pe băbuță a și sunat la Poliția Locală și în doi timpi și trei mișcări, a apărut un haidamac de polițist local, cu capul gol (totuși, la propriu!) fără caschetă, cam de calibrul șăfului, poate ceva mai mic dar la fel de gras, care repede a fugărit-o pe biata femeie din piață.

Săraca bătrână, cu lacrimi în ochi, a mai apucat să spună că bine că până ce l-a servit pe marele șăf nu a avut nimeni treabă cu ea, și imediat după aceea a fost fugărită. Domnu’ Nicu, noi ce să zicem? Dacă te străduiești s-o smântânești tot așa pe mai departe, cine știe, poate că o să ajungi într-o zi să bei numai sămătișe, că în ultima vreme – credem noi  – poate ți s-a cam acrit brânza!

4 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente