Acasă Cosul cu vipere Cos cu ViPere: Craterele din Sătmar vs. găurile din buget!

Cos cu ViPere: Craterele din Sătmar vs. găurile din buget!

Este o vorbă din bătrâni care spune că „ești prost de dai în gropi”. La noi nu trebuie să fii neapărat prost să dai în gropi. Este suficient să ieși din casă și pe oriunde te-ai deplasa, trotuar sau stradă, dai în gropi. Deși ar părea că fraza de mai sus este un preambul la un pamflet, nu este așa.

Este o constatare amară la ceea ce se întâmplă la noi. La noi traducându-se „oriunde în jur”.

Este o glumă care spune cam așa: „În Canada se folosesc abțibilduri cu gropi pentru a reduce viteza mașinilor. În România se folosește varianta 3D”.

Chiar nu pot să înțeleg de ce nu se vrea a se face ceva în sensul astă. Al „stârpirii gropilor”. Al eradicării. Al dispariției. Sau o fi vorba de o conspirație la nivel național? În care actorii principali sunt administrațiile locale și județene, producătorii și importatorii de piese auto și service-urile auto? Mi-e greu să cred așa ceva.

Cred, mai degrabă, că este vorba despre o nepricepere totală în a astupa gropile. Nepricepere care pleacă de sus, de la cei care trebuie să dea ordinul până la „Dorel”, care muncește heirupist.

Din când în când, mai vezi câte-o trupă de asfaltatori, însoțiți mai nou de foștii gardieni publici, cu un comportament demn de „police” al străzilor, care, fie frig, ploaie se fac că „astupă” gropile din șosea.

Gropi care, sfidând logica și bunul simț, reapar ca ciupercile după ploaie imediat ce pleacă „asfaltatorii” din zonă.

De multe ori stai și te întrebi: dacă în zonele din lume unde sunt bombardamente, așa ceva nu ar fi de mirare, de ce la noi există? De ce nu se poate face ceva în sensul astă? Oare cei care ne conduc chiar nu au autoturisme? Nu le este milă de mașini? De nervii și banii alegătorilor? Ori umblă cu bițagla…

Probabil că nu! Atât timp cât nu se face și nu se vrea să se facă nimic. A da… de câteva zile au început decopertările… pentru o groapă de 30 cm… s-a decopertat 4 metri patrati… ex zona Spitalului Vechi… str… Sf cel Mare…

Cred că gropile din asfalt ar trebui să fie protejate prin lege. Sunt bunuri ce fac parte din patrimoniul național/local. Propun ca gropile din asfalt să fie înregistrate drept „mărci naționale”. Doamne ajută!

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente