Acasă Cosul cu vipere Cos cu Vipere: Mai ''Pop-ular'' ca, Costică!

Cos cu Vipere: Mai ”Pop-ular” ca, Costică!

De când am așteptat să vedem cum se va finaliza gheșeftul cu fostul cinematograf ”Popular”! Acuma nu numai că am văzut dar am aflat și prețul exact al acestei panamale: 547.700 de euro + ceva locali! Faină sumă, fericiți norocoșii care au pus laba pe banii aceștia.

Ei că nu stă treaba hăpt așe’… mai zilele trecute au început cu ”toba mare”, gata de lansare… Adică gata de lansarea lucrării. Țîdula cu proiectuț plantata vizavi, să justificăm la oameni și în rest Doamne ajuta! …Avem ceva bani de la UE restu’ de ici de colo și dăm drumul la treabă. Acuma noi stăm în cumpănă, dacă va fii gata până la alegerile locale, …la cum vorbește lumea-n târg, constructorul se apucă de treabă numai după ce vede bani… adică… pe la anu’, când vine prima tranșă că, Costică a uitat câteva hârțoaje să adauge la dosar… si… ”puțin va întârzia plata”. Nu-i stres, nu-i prima ispravă a lu’ nea Pop si Costică!

Povestea acestei clădiri începe în urmă cu peste 100 de ani când meșteșugarii sătmăreni și-au ridicat un soi de casă culturală a breslelor. Au trecut ere furioase iar după Revoluție, cineva a reușit să pună mâna pe această clădire, într-un mod cât se poate de ingenios: a înființat o asociație exact cu numele proprietarului inițial și în baza acestei străvezii manevre, a devenit stăpânul clădirii, și încă pe cale judecătorească!

Poate pare incredibil ce scriem noi aici dar așa s-au petrecut lucrurile! Asta este exact așa cum noi am pune ochii pe averea cuiva, am lua numele acelei persoane și apoi ne-am prezenta drept moștenitorii acestuia și chiar am primi întreaga avere!

Toate acestea se întâmplă în România dar pe lângă mizilicul acesta de cinematograf, uriașele tunuri cum este Casa de Modă, ori clădirea Federalcoop, plus toate cooperațiile de consum din județ, reprezintă capodopere ale furăciunii absolute.

Se învârt multe porcării prin Sătmar și se pare că nimeni nu vrea să le vadă. Averea publică a fost pur și simplu masacrată iar niște impostori lacomi au pus mâna pe averi imense. Poate că totuși într-o zi, cineva va încerca să mai facă lumină prin aceste tenebre imobiliare.

Și de abia atunci, la ceasul adevărului, sufletul oamenilor cinstiți s-ar umplea de groază, la vederea sângerosului jaf imobiliar care a avut loc la Satu Mare în ultimele două decenii, cu ticăloasa complicitate chiar a celora care erau puși și foarte bine plătiți, să vegheze la integritatea acestora.

Chiar, nu va da seamă nimeni, niciodată de aceste nemernicii. Oare cât o fi costând, Casa de Modă, de pildă?!

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente