Acasă Cosul cu vipere Cos cu Vipere: Stoica de Sătmar a înviat!

Cos cu Vipere: Stoica de Sătmar a înviat!

Minune! Stoica a renăscut în Sătmar… Cică… Zeci, poate chiar sute de sătmăreni ademeniți cu posibilitatea obținerii unui credit pentru cumpărarea unei locuințe sunt pe cale să devină victimele unei noi afaceri de tip Caritas.

Oamenii sunt atrași cu promisiunea unor credite de mii și chiar zeci de mii de euro, însă după ce depun avansul sunt înștiințați că nu îndeplinesc condițiile necesare obținerii creditului.

Când își cer înapoi avansul, angajații băncii , albastre… pentru locuințe încep să invoce tot felul de motive, care mai de care mai absurde, pentru a tărăgăna rambursarea avansului pentru creditul neacordat.

Când observă că oamenii își pierd răbdarea, și li s-0 ridicat ”țucoru”, angajații băncii pentru ”locuințe” returnează avansul, percepând un comision de 5% din valoarea avansului, respectiv 1% din valoarea creditului pe care clientul ar fi dorit să-l acceseze. Adică în concluzie, țeapă pe față. Oricum o da-i, ba e albă, ba e neagră, banca tot iți  ”fură” ceva bănuți.

Până în prezent doar opt sătmăreni au avut sânge-n… instalație și au reclamat la Protecția Consumatorului practicile incorecte ale acestei bănci pentru locuințe.

Colac peste pupăză… și vezi Doamne minune! Plângerile lor au avut efect, căci banca respectivă le-a restituit în cele din urmă sumele reținute abuziv.

Ne întrebăm asa… retoric, oare câți dintre sătmăreni au fost fraieriți și fără să își cunoască drepturile, au plecat acasă supărați, ”pomenind în ordinea alfabetică… toți sfinții”… și clar că, au rămas și fără creditul mult visat și cu banii luați în mod abuziv. Există persoane, cică ”consilieri bancari”, care sunt școlarizați în asa fel să racoleze oameni fără carte multă, dar care să fie disponibili să de-a avansul… care mai apoi se împarte între angajat, șăf filială și director zonal. Eh, că baiu’ e altu… săfu’ ăla mare de la Bucuresti o fo’ înștiințat, iar acum jumatate din ”consilieri” s-au înbolnavit…

Până se vor însănătoșii, adică după finalizarea anchete… le dorim multă sănătate. Iar celor de la Protecția  Consumatorului… ”ochii mari”… mai ie o bancă de vizavi care tot cam așa procedează!

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente