miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăCosul cu vipereIzvorul risipei

Izvorul risipei

Este duminică dimineața. Liniștită, mai ales prin zona Spitalului Județean Satu Mare. Încremenirea sfârșitului de iarnă este întreruptă doar de un șipot ca un izvor limpede de munte care curge tumultuos la vale.

Dar la Satu Mare nu sunt munți și pe cale de consecință, nici izvoare repezi.

Există în schimb, o firmă de distribuție a apei care zice că este ”servul apei” sau mai direct, ”Apaserv”!

Cineva sună la dispeceratul regiei ”Apaserv” și spune că la spital e deja apă puhoi, care curge dintr-un hidrant, ca dintr-o uriașă arteziană.

Grijuliul cetățean este informat exact și cât se poate de sec că este foarte bine ce se întâmplă. Curgerea aceea nu este nicidecum o risipă, chiar dacă până la urmă apa irosită va fi plătită de toți sătmărenii, că doar trebuie să achite cineva costul apei, nu-i așa?, ci o complexă și obligatorie operațiune tehnologică de curățare a ”liniei”.

Omul a fost sfătuit să-și vadă de treburi și să nu-și bage nasul unde nu-i fierbe oala, că imediat, cineva din regie va merge să închidă robinetul hidrantului cu pricina.

Cunoaștem toți poveștile acestea în care angajații unor servicii se comportă de-a dreptul scandalos dar parcă de data aceasta s-a depășit orice limită a nesimțirii și indolenței patentate: încă la ora opt seara, hidrantul curgea în voie, neîncetat.

Nimeni nu s-a prezentat ca să oprească această enormă risipă și atunci, cum să nu te revolți când auzi prin diverse conferințe de presă despre grija nețărmurită a edililor noștri pentru bunăstarea și fericirea sătmărenilor.

Pe toate le-a înecat se pare acel diluviu duminical. Din păcate, nu i-a dus la vale și pe cei care se fac vinovați de acest tip de vlăguire a buzunarelor bieților sătmăreni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente