Acasă Cosul cu vipere Mitingul nevinovaților

Mitingul nevinovaților

Dacă tot e la modă să ieși la mitinguri pentru tot soiul de cauze, mai mult sau mai puțin bizare, nu se putea ca urbea noastră de pe Someș să rămână pe dinafară!

Numai organizatroi unor astfel de amnifestații știu cât de greu este să-i urnești pe sătmăreni din case, care mai nou, nu se mai înghesuie nici măcar la concertele „moca”, d-apăi pe la mitinguri dezagreabile!

Dar când se dă semanlul de la Bucale, trebuie făcut ceva, că doar nu degeaba sunt stipendiate tot soiul de ONG-uri, care la drept vorbind, cam freacă menta prin Sătmar, de multă vreme și pe bani și mai mulți!

Un astfel de miting bizar a avut loc la Sătmar și ne referim aici, la primul miting, pentru oprirea investiției cianotice de la Roșia Montană.

Cu chiu cu vai au fost strânși câțiva prunci, numai că ăștia nu prea știau despre ce este vorba, comportându-se ca atare, și nici nu vrem să facem insinuări despre modul în care au fost adunați să protesteze în Centrul Nou!.

La un moment dat, o fătucă, probabil una din organizatoare, care răspunde la suavul prenume de Bianca, răcnea din toți bojocii, făcându-i cu ou și cu oțet pe cuminții protestatari, cerându-le să strige lozinci asortate cu fierbintea și otrăvitoarea tematică a adunării.

„Nu este destul să veniți, aici, trebuie să și strigați!” repeta tot mai nervoasă, domnișoruca organizatoare.

Se vede treaba că Biancuța nu prea le are cu mitingăreala, și nici măcar nu s-a ferit de presă, când îi boscorodea pe pașnicii manifestanți!

Desigur, efectul real al acestor proaste puneri în scenă, este egal cu zero! Ce valoare poate avea un miting în care participanții habar nu au ce caută acolo, și nici măcar nu-i interesează, așteptând poate nerăbădtori, să-și primească răsplata pentru prestație, singura chestie care îi mai poate scoate din casă!

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente