Sarmale de Post.Reteta de la Maicute.

Satu Mare va avea încă 6 autobuze hibrid

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a semnat un contract de peste 13 milioane de lei pentru achiziționarea a alte șase autobuze hibrid. ,,Continuăm modernizarea...

Se deschid vămile cu Ungaria din județ

Se redeschid vămile Petea şi Urziceni pentru punerea în aplicare a soluţiilor de fluidizare a traficului la graniţa de vest, stabilite în cadrul întâlnirii...

Maști gratuite vor fi distribuite vârstnicilor de către Crucea Roșie

Pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice cu pensii mai mici de 1.000 de lei, Crucea Roșie Satu Mare va distribui gratuit la cerere...

41 de vindecări și 8 decese cauzate de coronavirus în județ

În județul Satu Mare, astăzi, 18 mai, se află în carantină 231 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 610 persoane. Până în prezent, la Satu...

Pentru că ne aflăm în perioada postului, această rețetă este potrivită și pentru cei mai mofturoși dintre noi. Deși nu conțin carne, preparatele de post pot fi mult mai sănătoase și gustoase.

Ingrediente:

1 varza murata mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin
130 g orez
300 ml suc de rosii
3 linguri pasta de rosii
1-3 frunze dafin
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crengute de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
apa fiarta

Cum se prepară:

Călim ceapă tocată mărunt în 2-3 linguri ulei până devine sticloasă, punem jumătate din morcovul râs și le călim împreună încă 1 minut. Punem ciupercile tocate mărunt peste acestea și continuăm să călim până se înmoaie puțin.
În acest moment adăugăm orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt. Mai ținem pe foc încă 1-2 minute. Luăm frunză de varză în mână și punem compoziția de ciuperci cu orez – cam o lingură – pe lățimea frunzei, astfel încât să ne rămână 2 cm la un capăt și la celalat al frunzei.
Rulăm sarmaua și introducem capătul îngust înăuntru pentru a nu de desface sarmalele când le fierbem. Câteva frunze de varză le tăiem julien și le punem pe fundul oalei împreună cu restul de morcov râs și țelină rasă fîn.
Amestecăm sucul cu pastă de roșii și punem 1/3 din cantitate peste varză julien, apoi începem să aranjăm sarmalele cu ciuperci și orez, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărăm puțin oregano uscat. Când terminăm de aranjat sarmalele turnăm restul de suc de roșii, mai punem un rând de varză tăiată julien și boabele de piper.
Adăugăm uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Fierbem în jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus și având grijă să completam cu apa dacă este nevoie. După aceste interval le dăm la cuptor pentru 45-50 minute (în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius) .Pofta buna!

Multumim maicutelor pentru aceasta delicioasa reteta!

 

Romania,tara cu cele mai frumoase peisaje.Valea Iarului

Romania ,tara in care m-am nascut ,am crescut si mi-a oferit educatia crestina si opurtunitatea de a studia ceea ce imi place.Stiu...

Maramures -Manastirea Barsana

Azi in Maramures .Asa cum v-am promis in articolul precedent , din dragoste fata de tara ,imi propun sa promovez frumusetea Romaniei , iar...

Deschiderea hotelurilor în Grecia

Condiţii stricte de funcţionare la toate nivelurile a hotelurilor şi a altor locaţii turistice sunt prevăzute în "Protocolul Unităţilor Turistice" ce se va aplica...

ANTI-PANDEMIE

Incertitudine. Teamă. Pandemie. Joburi pierdute. Ordonanțe militare. Recesiune economică. Vieți obișnuite date peste cap. În momentele acestea simțim, poate mai mult ca niciodată, nevoia...

MARAMURES PLAI CU FLORI-AZI,LA BREB

Doamne cat mi-e de drag Maramuresul ...atat de multa traditie intr-un singur loc , oameni calzi , harnici si primitori , horinca cu care...

LA PISCINA NUMAI CU GANDUL SAU IN NUMAR RESTRANS

Te poți infecta cu coronavirus în piscină? Ce spune profesorul Alexandru Rafila ?! Înotul practicat în apă cu clor este sigur, în principiu, pentru că...