Acasă Retete culinare Sarmale de Post.Reteta de la Maicute.

Sarmale de Post.Reteta de la Maicute.

Pentru că ne aflăm în perioada postului, această rețetă este potrivită și pentru cei mai mofturoși dintre noi. Deși nu conțin carne, preparatele de post pot fi mult mai sănătoase și gustoase.

Ingrediente:

1 varza murata mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin
130 g orez
300 ml suc de rosii
3 linguri pasta de rosii
1-3 frunze dafin
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crengute de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
apa fiarta

Cum se prepară:

Călim ceapă tocată mărunt în 2-3 linguri ulei până devine sticloasă, punem jumătate din morcovul râs și le călim împreună încă 1 minut. Punem ciupercile tocate mărunt peste acestea și continuăm să călim până se înmoaie puțin.
În acest moment adăugăm orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt. Mai ținem pe foc încă 1-2 minute. Luăm frunză de varză în mână și punem compoziția de ciuperci cu orez – cam o lingură – pe lățimea frunzei, astfel încât să ne rămână 2 cm la un capăt și la celalat al frunzei.
Rulăm sarmaua și introducem capătul îngust înăuntru pentru a nu de desface sarmalele când le fierbem. Câteva frunze de varză le tăiem julien și le punem pe fundul oalei împreună cu restul de morcov râs și țelină rasă fîn.
Amestecăm sucul cu pastă de roșii și punem 1/3 din cantitate peste varză julien, apoi începem să aranjăm sarmalele cu ciuperci și orez, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărăm puțin oregano uscat. Când terminăm de aranjat sarmalele turnăm restul de suc de roșii, mai punem un rând de varză tăiată julien și boabele de piper.
Adăugăm uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Fierbem în jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus și având grijă să completam cu apa dacă este nevoie. După aceste interval le dăm la cuptor pentru 45-50 minute (în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius) .Pofta buna!

Multumim maicutelor pentru aceasta delicioasa reteta!

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente