Acasă Cosul cu vipere Satele fără trotuare

Satele fără trotuare

Numărul tot mai mare al victimelor accidentelor de circulație, are de multe ori și o cauză strict edilitară.

Așa zisele șosele europene care brăzdează satele noastre chiar prin inima lor, reprezintă adevărate pericole pentru locuitori.

Foarte mulți oameni au fost pur și simplu spulberați pe șosele, uneori exclusiv din vina lor, alteori din cea a șoferilor dar indiferent de culpă, sfârșitul acestor evenimente a fost – în general –  unul tragic.

Sate cu lipsă de trotuare sunt multe în județul nostru printre care Agriș, Ciuperceni, Botiz, Odoreu și lista continuă. Cel mai trist este faptul că aceste sate sunt străbătute de drumuri foarte importante și aglomerate.

Primăriile fac tot felul de proiecte iar edilii locali se laudă cu asta peste tot dar uite că o problemă vitală – acesta este cuvântul fără exagerare – nu este rezolvată și ne întrebăm oare ce fel de edili surdo-muți și aproape orbi bântuie prin zonă?

În acest caz, credem că organele abilitate, sună foarte frumos, nu-i așa?, ar trebui să ia o poziție mai fermă și să oblige autoritățile locale să construiască în mod obligatoriu trotuare, pe ambele părți ale șoselelor.

Ar trebui să existe o legislație drastică în acest sens pentru că altfel, dacă lăsăm totul la (ne)priceprea și indolența unor primari, lucrurile vor sta pe loc, în vreme ce numărul accidentelor de circulație va crește nestingherit, fără ca acest lucru să deranjeze pe cineva.

Vorbim despre circulație preventivă, despre limite de viteză, siguranță în trafic și alte caraghioslâcuri și nimeni nu vede de fapt, că buba cea mai mare stă într-un simplu trotuar, care nici măcar nu costă cine știe cât.

Ca să nu mai vorbim despre trecerile de pietoni de prin prin sate, acestea lipsesc aproape cu desăvârșire, așa că a ajuns un soi de sport extrem să locuiești într-o localitate prin care trece o șosea națională!

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente