29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăCosul cu vipere”Secondul” care sperie Socondul

”Secondul” care sperie Socondul

Vicele de la Socond este cunoscut de multă vreme, ca un cal breaz, dar ca om, foarte rar treaz. Na, că am comis, involuntar, o rimă foarte…voluntară!

Omul consideră că funcția asta de viceprimar este un soi de sinecură, adică faci nu faci, salariul merge înainte, chiar și atunci când tu nu dai pe la slujbă două săptămâni, pe motiv că băutura e atât de tare, încât bate orice alte obligații.

Ultima ispravă pe care individul acesta – care nu credem că ar avea ce căuta într-un post de responsabilitate edilitară – este aceea că a ajuns în mocirlă.

Stați un pic, că nu facem aici metafore gratuite: domnul viceprimar, beat mangă, a vrut să facă o plimbare de informare și documentare la lacul de la Hodișa, deși gradul propriu de alcoolemie era mai ridicat decât cifra octanică a carburantului mașinii pe care o conducea.

A tot forjat mașina dar degeaba. Biata de ea nu putea ieși nicicum din smârcurile mlăștinoase ale Hodișei, cu toate insistențele iabrașului ei șofer.

Imediat, Nicu Tămășanului a părăsit mașina și a cerut hodișenilor să-l găzduiască, în sensul că dacă tot nu se poate ține pe picioare,   să i se ofere – în regim hotelier – măcar un pat unde să-și hodinească, îmbibatele și obositele oase.

”Eu sunt vice!” striga nefericitul ăsta, sperând că hodișenii vor fi impresionați de titula asta, pe care Nicușor a reușit să o compromită în ultimul hal.

Nu știm ce a mai urmat, cert este că încă sâmbăta trecută, biata mașină înghițea resemnată, nămolurile în care a băgat-o zăludul ăsta, semn că domnul vice nu și-a revenit din beția aia monstruoasă.

Hodișenii spun că, decât un asemenea vice, mai bine lipsă, dar bețivanul acesta le râde în nas, cu bahice gâlgâituri, de la înălțimea celei de-a doua demnități, din cea mai săracă comună a județului nostru.

Nu știm cine îl ține în funcție pe alcoolicul acesta dar toate prostiile care le face, se vor întoarce – ca un bumerang – împotriva susținătorilor săi…

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente